Zavřít reklamu

Apple na nadcházející vývojářské konferenci WWDC představí vedle iOS 12, watchOS 5 a macOS 10.14 ještě tvOS 12. Apple v posledních několika letech neprovedl žádné významné změny v tvOS, což však nevylučuje, že v letošním roce by se mohl dočkat radikálnějších úprav. Co od jednotlivých systémů tedy očekávat? V uplynulých dnech jsme vám nastínili, co očekáváme od watchOS 5, iOS 12 a macOS 10.14, a tak se v následujících řádcích podíváme na to, co by mohl přinést tvOS 12.

Podpora zvuku Dolby Atmos

Apple přislíbil, že do Apple TV přidá podporu zvuku Dolby Atmos, ovšem prozatím jsme se podpory ještě nedočkali. Verze tvOS 12 by tedy mohla nabídnout zvuk Dolby Atmos, který by posunul prožitek ze 4K filmů o úroveň výš.

Obraz v obraze

Spousta televizorů nabízí funkci picture-in-picture, tedy obraz v obraze, ale Apple TV prozatím takovou vymoženost nemá. Bylo by skvělé najednou sledovat více pořadů, například na jednom obrazu budete sledovat stav fotbalového utkání, na druhém zase oblíbenou kriminálku.

Safari

Apple by mohl do Apple TV integrovat prohlížeč Safari, aby uživatelé mohli surfovat na internetu. Přitom se před několika lety objevil přepis jednoho e-mailu, v němž Steve Jobs potvrzoval a schvaloval různé nápady týkající se tehdy Apple TV druhé generace. V e-mailu uvedl například, že Apple TV by mohla nabídnout App Store s aplikacemi a hrami, prohlížeč Safari a ovládání pomocí magického proutku, podobného jako u Nintendo Wii.

Spořiče obrazovky od třetích stran

Apple TV má sice funkci spořič obrazovky, nicméně povoluje používat spořiče přímo od Applu. Uživatelé by však přivítali, kdyby si mohli zvolit i spořič obrazovky od jiných tvůrců.

Prohlížení tvOS App Storu skrze počítač

Se systémem tvOS 12 by mohla přijít možnost procházet aplikace pro tvOS i přes Mac či počítač. Uživatelé by tak mohli snadněji vyhledávat aplikace, které by se jim na Apple TV líbily.

Playlisty filmů a televizních show na iCloudu

V Apple Music si můžete vytvořit playlisty oblíbených písniček, co takhle zavést funkci, prostřednictvím které by se daly vytvořit playlisty televizních pořadů a filmů?

Podpora více uživatelů

K Apple TV je možné připojit pouze jeden jediný iCloud a iTunes účet, a tak v některých rodinách podpora více uživatelů chybí. Členové rodiny by tak mohli mít přes Apple TV přístup ke svým oblíbeným aplikacím a kanálům.

Co byste uvítali v tvOS 12 vy?

WOrP6

Dnes nejčtenější

.