Zavřít reklamu

O tom, že letos v září Apple představí hned trojici iPhonů, mezi kterými se objeví dva iPhony s OLED panely a jeden s klasickým LCD panelem, jsme toho od různých analytiků a zdrojů z dodavatelského řetězce slyšeli spousty. Právě LCD model je totiž pro mnoho uživatelů velmi zajímavý, jelikož by jej měl Apple prodávat za výrazně nižší cenu než iPhony s OLED displej. A právě o tomto modelu se na světlo světa dostaly další informace.

Doposud jsme počítali s tím, že u tohoto modelu Apple použije klasický LCD IPS panel, na který jsme zvyklí i ze starších iPhonů. Podle zdrojů korejského portálu se však Apple rozhodl jinak a tentokrát vsadí na nový typ displeje MLCD+, který  vyrábí LG, které jej použilo u nedávno představeného smartphonu G7 ThinQ. 

Levnější iPhone X by měl dostat krom jiného displeje i hliníkový rámeček:

Velmi zajímavé vylepšení 

A co že vlastně tento typ displeje přináší za výhodu? Jsou hned tři a všechny stojí rozhodně za to. Tyto displeje jsou totiž výrazně jasnější než klasické LCD IPS panely, díky čemuž by tak mohly být daleko lépe čitelné například na přímém slunci, což by mnozí uživatelé určitě ocenili. Druhým a možná ještě větším benefitem těchto displejů je pak jejich energetická úspornost, jelikož spotřebovávají zhruba o 30 % méně energie než klasické LCD panely využívané Applem. Díky tomu bychom se tak mohli dočkat delší výdrže baterie. Třetí výhodou je jejich skvělá barevná přesnost, která by měla být též lepší než u klasických LCD displejů. 

Pokud by tedy Apple skutečně po tomto typu displejů sáhl, rozhodně bychom se nezlobili. Minimálně z detailů, které o těchto displejích víme, totiž vypadají opravdu zajímavě a podle některých hlasů jsou dokonce téměř srovnatelné s OLED displeji. Rozdíl mezi prémiovými modely s OLED a těmito modely by tak nakonec nemusel být až tak markantní. Tím spíš, když se Apple nerozhodne k odebrání některých technologií kvůli cenové úspoře. 

lcd iphone x 13

Dnes nejčtenější

.