Zavřít reklamu

Apple se v posledních několika letech pustil do rekonstrukcí svých Apple Storů, přičemž modernizaci se nevyhnula ani prodejna v Palo Alto. Cupertinská společnost oznámila, že v květnu na dobu neurčitou uzavře Apple Store v Palo Alto. I když zaměstnanci ještě nedostali informaci o tom, od kdy přesně bude obchod zavřený, předpokládá se, že se brány Apple Storu uzavřou v polovině května.

Takto Apple Store v Palo Altu vypadá: 

Je naprosto běžné, že kalifornský gigant kvůli rekonstrukci uzavírá Apple Story na delší dobu, ovšem Apple Store v Palo Alto je pozoruhodný tím, jak je starý. Otevřený byl v říjnu roku 2001 a jednalo se o devátou prodejnu ve světě a první prodejnu nacházející se blízko kampusu samotného Applu. O jedenáct let později došlo k dramatickému zvětšení prodejny. Od té doby se výrazných změn nedočkala.

Současný Apple Store je starý 6 let a stál přibližně 3,15 milionů dolarů. Prostor navrhla architektonická společnost Bohlin Cywinski Jackson, která je zodpovědná také za skleněnou kostku na 5th Avenue v New Yorku. V době výstavby byl Apple Store v Palo Alto nazýván novým prototypem a byl navržen tak, aby sloužil jako komunitní prostor.

Apple podal na městě Palo Alto žádosti o povolení k rekonstrukci, a právě díky tomu můžeme nahlédnout do plánů jablečné společnosti a udělat si tak představu o tom, jak bude Apple Store vypadat. Prodejna se dočká nové videostěny, nového stropu v zadní části budovy a rekonfigurace druhého patra. Modernizace, kterou bude provádět architektonická firma Woods Bagot, by měla vyjít na 6,6 milionů dolarů.

Apple Store Palo Alto

Dnes nejčtenější

.