Zavřít reklamu

Apple teprve před nedávnem vydal iOS 11.3 pro veřejnost, nicméně už pracuje na další verzi svého mobilního operačního systému. V současné době je iOS 11.4 ve fázi beta testování. Sice se nebude jednat o tak velkou aktualizaci, jako byla verze iOS 11.3, ovšem i tak by měla přinést nějaké zajímavé a očekávané funkce. Samozřejmě, obsahovat bude i obvyklé sady oprav chyb a vylepšení výkonu. Pojďme se tedy podívat na čtyři funkce, které by se měly být součástí nadcházejícího iOS 11.4.

AirPlay 2

Cupertinská společnost představila AirPlay 2 na loňské vývojářské konferenci WWDC. I když se funkce už několikrát objevila v beta verzích iOS 11, nikdy se nedostala až do finálního updatu. Podle všeho však bude AirPlay 2 součástí iOS 11.4, protože se funkce objevila v první beta verzi iOS 11.4, která je tedy dostupná zatím pouze pro vývojáře.

Apple přepracoval AirPlay tak, že prostřednictvím něj mohou uživatelé posílat hudbu přímo do konkrétních reproduktorů a z jednoho zařízení, ať už iPadu či iPhonu, posílat různou hudbu do různých reproduktorů. Dále je možné díky AirPlay 2 použít Apple TV jako reproduktor, aniž by bylo nutné Apple TV jako takovou zapínat. Více se o AirPlay 2 dozvíte v našem starším článku.

Zprávy na iCloud

V lednu jsme vás informovali o tom, že možnost ukládat Zprávy na iCloud přinese iOS 11.3, protože funkce byla součástí beta verze. Apple však funkci na poslední chvíli z iOS 11.3 odstranil, ale znovu se objevila v první beta verzi iOS 11.4.

Systém vám umožní ukládat si Zprávy na iCloud a synchronizovat je tak napříč všemi jablečnými zařízeními, které vlastníte. Díky tomu si tak budete moci zálohovat staré zprávy a hlavně je skvěle synchronizovat na všechna vaše zařízení. Pokud si tedy například zakoupíte nový iPhone, nebude jej kvůli zprávám potřeba obnovovat ze zálohy, jelikož se do něj nahrají po přihlášení na iCloud. Stejně tak to funguje i v případě, že když odstraníte zprávu na jednom zařízení, odstraní se ze všech ostatních zařízení.

HomePod dostane podporu sterea

Poté, co kalifornský gigant představil HomePod, slíbil, že budoucí aktualizace softwaru přinese i podporu sterea. Bylo vydáno už několik aktualizací, ale žádná z nich možnost stereo párování nepřinesla, což by se však mohlo v iOS 11.4 konečně změnit.

Prostřednictvím nové funkce si budete moci vytvořit pomocí dvou HomePodů opravdu skvostný hudební zážitek. Stačí mít tedy dva jablečné inteligentní reproduktory, které po spárování dosáhnou skutečného stereofonního zvuku.

ClassKit a Schoolwork

Poslední novinka je zajímavá spíše pro USA a země, ve kterých je Apple ve školství rozšířený více než u nás. Jedná se o vývojářský režim ClassKit, který najde uplatnění především ve školách. Vývojáři aplikací si mohou díky němu programy naprogramovat tak, aby studenti odeslali ze svých iPhonů či iPadů řešení určitého úkolu přes iCloud přímo učiteli. Potom učitel řešení zkontroluje a oznámkuje.

Dále by se měla v iOS 11.4 objevit aplikace Schoolwork, o které Apple informoval na nedávné vzdělávací konferenci. Učitelé díky ní uvidí všechny jejich třídy a také to, jaké úkoly mají žáci odevzdat.

iOS 11.4 FB 2

Dnes nejčtenější

.