Zavřít reklamu

Včera ve večerních hodinách vypustil Apple první vývojářské beta verze systémů iOS 11.4, tvOS 11.4 a watchOS 4.3.1. Jak tomu už tak bývá, nejzajímavější je pro většinu uživatelů první zmiňovaný systém a novinky, které se v něm objevily. Pojďme se na ně tedy společně podívat.

Při představení nových systémů vloni v červnu se Apple u iOS 11 pochlubil novinkou ve formě AirPlay 2 a možnosti ukládat zprávy na iCloud, díky čemuž by mělo být jednodušší jejich přenášení na nová zařízení či jejich správa mezi několika jablečnými produkty. Tyto novinky však Apple při oficiálním uvolnění iOS 11 pro všechny uživatele do systému nepřidal a slíbil, že se jich dočkáme v následujících měsících. Ani půl roku po vydání systému jimi však iOS 11 nedisponuje. To by se ale mělo příchodem iOS 11.4 změnit. Poté, co podporu AirPlay 2 a ukládání zpráv na iCloud Apple testoval v betách iOS 11.3 a později je z této verze systému odebral, totiž přidal tyto dvě novinky právě do iOS 11.4. Snad se jich tedy s jeho vypuštěním konečně dočkáme a Apple je opět v průběhu beta testování neodebere.

Třetí novinkou, která se při prohledávání nového systému podařila objevit, je možnost stereo párování HomePodu, díky čemuž si budete moci udělat zkrátka a jednoduše z jablečných reproduktorů stereo. Vzhledem k tomu, že HomePod ještě testovací beta software, jehož součástí bude právě podpora sterea, neobdržel, musíme si na první ostré testy této novinky ještě počkat. 

Pokud by vás zajímalo, jak veškeré novinky vypadají přímo v systému, podívejte se na krátké video:

ios-11-4-changes-and-features

Dnes nejčtenější

.