Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Jaro je tady. Ukládáme zimní bundy, oprašujeme kecky z loňska, myjeme okna a vymetáme pavučiny. Když toto slunečné období nastane, po zimě se všechno jeví jako znovuzrozené, nové a čisté. Kromě úklidu svého domova věnujte nějaký ten čas i péči o svůj iPhone.

Pamatujete si ještě ten den, kdy jste nový telefon rozbalili? Hladké tělo bez jediného škrábance, nádherně jasný a barevný displej a dechberoucí rychlost aplikací. Nic ale netrvá věčně a i váš telefon potřebuje náležitou péči, aby mohl dál dobře sloužit. Dopřejte mu proto jarní kúru a očistěte jeho tělo i systém.

Očista do čista

Stejně jako šaty dělají člověka, tak vyčištěné komponenty dělají smartphone. Než se vrhnete na mazání a čištění vnitřního prostředí svého telefonu, prohlédněte si toho ubožáka zvenku. Krom ucpaných otvorů a zdířek ho určitě trápí i olepený displej s otisky prstů a špinavá záda. Na očištění displeje můžete použít třeba čistič obrazovky, který je netoxický, bez alkoholu a zanechá váš displej dokonale čistý. Po uschnutí potom stačí displej vyleštit čistým hadříkem z mikrovlákna.

Abyste příště zabránili přílišnému znečištění nebo možnému poškození svého telefonu, pořiďte si fólii nebo temperované sklo. Až na nich vznikne příliš škrábanců a nečistot, jednoduše je sloupnete a koupíte si nové. Temperovaná skla na iPhone mají tvrdost 9H, která odolá i ostrému noži. Při výběru skla dbejte na to, aby bylo kompatibilní s vaším zařízením. Využijte například iWant temperované sklo 0,3 mm pro iPhony 6, 6S, 78 nebo iWant sklo 0,3 mm pro starší modely iPhony 5, 5S a SE.

K vyčištění reproduktoru, bočních hran a sluchátkového jacka můžete použít vatové tyčinky na čištění uší, které jsou běžným vybavením snad každé koupelny. Můžete je namočit do obyčejné vody nebo nějakého alkoholu, například čističe oken, a pak s nimi umýt všechny části smartphonu, na které dosáhnete. Jen si dejte velký pozor na to, abyste telefon do alkoholu omylem nenamočili. Taková koupel by mu totiž moc neprospěla.

WHOOSH!

Telefon chraňte před vnějšími vlivy

Abyste svůj telefon chránili skutečně dokonale, určitě si pořiďte nějaký druh krytu nebo pouzdra. Pokud vám stačí chránit záda vašeho telefonu, využijete služby zadního krytu. Vybírat můžete z opravdu široké nabídky. Jestli máte strach i o displej svého zařízení, lepší volbou bude flipový kryt, který má přední odklápěcí díl.

Uživatelům, kteří se pohybují v náročných podmínkách jsou určena odolná nebo vodotěsná pouzdra. Ta jsou označena certifikací potvrzující jejich schopnost nepropouštět vodu ani cizí tělesa. Svůj iPhone chraňte například pouzdrem od Catalyst pro Apple iPhone. Zařízení je třeba chránit i během sportovních aktivit, například běhu a jízdy na kole.

 

Zálohujte si data na disk

Když vám telefon opakovaně hlásí, že je interní úložiště plné, není nic jednoduššího, než si pořídit externí disk. Disky se vyrábí v různých designech a mají různou kapacitu. Je tedy pouze na vás, co vše do něj budete chtít uložit. Díky své velikosti pojme disk nejen obsah vašeho telefonu, ale i počítače. Všechna svá data tak budete mít zálohovaná pro případ, že by se vám ze zařízení nešťastnou náhodu ztratila.

Pokud se řadíte spíše mezi nenáročné uživatele, stačí vám sáhnout po flash disku na klíče nebo do kapsy s menší kapacitou. Vyberte si například elegantní Adam Elements Roma v různých barvách s kapacitou 64 nebo 128 GB.

Kromě toho, že si svá data můžete přetáhnout do počítače nebo poté do externího flash disku, můžete je také svěřit webovému úložišti s mráčkem ve znaku. iCloud je internetové úložiště, do kterého máte po přihlášení pomocí Apple ID přístup z kteréhokoli zařízení Apple.

Porsche Design

Prodlužte výdrž

Kromě zaplnění paměti a zpomalení systému může váš iPhone začít trápit také vyšší spotřeba energie. V tuhle chvíli je nejspíš na vině nějaký nepříjemný žrout systému. Přehled všeho, co může vysávat baterii, většinou poskytuje už původní operační systém, nemusíte tak instalovat aplikace navíc. Pokud ale prahnete po detailnějších informacích a statistikách, nainstalujte si například Battery Doctor, iOptimizer nebo iBattery Pro, tedy appky, které vyštrachají kompletní přehled o tom, kolik energie daná aplikace spotřebovala a vy se na základě toho můžete rozhodnout, jestli ji raději neodstraníte.

Horší výdrž baterie ale nemusí souviset s kvalitami vašeho telefonu. Může jít též o nevhodnou nebo rozbitou nabíječku. V tom případě je nejvyšší čas sáhnout po nové nabíječce. Pokud vlastníte iPhone 8, 8 Plus nebo X, svěřte svůj iPhone moderní bezdrátové nabíječce Belkin Boost Up v podobě elegantní podložky.

Pro snadné dobíjení vašeho telefonu na cestách jsou tu powerbanky. Ženy jistě ocení elegantní powerbanku v podobě pudřenky se dvěma zrcátky Hyper Pearl. Pro muže je tu Epico, záložní nabíječka s Qi nabíjením.

Belkin Boost up

Dnes nejčtenější

.