Zavřít reklamu

Začátkem letošního roku investoři vyzvali cupertinskou společnost, aby se začala více zabývat závislostí dětí na chytrých telefonech. Apple proto přidal na svou webovou stránku sekci Families, která popisuje nástroje rodičovské kontroly a informuje, o čem by měli rodiče ohledně závislosti ratolestí na smartphonech vědět.

Jedná se o mini stránku rozdělenou do několika základních sekcí, přičemž v každé sekci jsou zdůrazněny funkce. Apple například zavedl různá doporučení pro aplikace, nastavil omezení aplikací ke stažení a vytvořil nástroje pro omezení internetu.

Apple upozorňuje například na sekci Kids v App Storu, kterou mohou rodiče využít k nalezení obsahu pečlivě upraveného přímo pro děti. V neposlední řadě se dozvíte, jak nastavit, abyste mohli schvalovat stahování aplikací a omezovat nákupy v aplikacích.

Další část webu upozorňuje na nástroje, jako je Find My Friends, prostřednictvím které můžete sledovat polohu dítěte. Webová stránka ještě navíc doporučuje, jak nastavit skupinový chat pro celou rodinu v části Messages.

Apple také poskytuje podrobnosti o Family Sharing, respektive o sdílení rodiny, které je navrženo tak, aby umožňovalo členům rodiny sdílet aplikace, hudbu, knihy, iCloud úložiště a další. Stejně tak se dozvíte o funkcích, jako jsou Do Not Disturb While Driving, Bedtime, Medical ID, Night ShiftEmergency SOS.

Apple slíbil, že zavede propracovanější nástroje pro rodičovskou kontrolu. Podle všeho by se měly objevit už v iOS 12. Kalifornský gigant má také v plánu představit nástroj Digital Health, který možní rodičům zjistit, jak dlouho jejich děti tráví čas na iOS zařízení.

applefamilies fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.