Zavřít reklamu

Když nám Apple vloni v červnu poprvé ukázal svou rozšířenou realitu ARKit, v kuloárech se takřka okamžitě začalo spekulovat o tom, že je tato novinka jen špičkou ledovce projektu, který Apple tajně chystá. Rozšířená realita by se totiž dala skvěle využít do chytrých brýlí, které by díky ní dostaly skvělou funkci a při doplnění dalšími vhodnými funkcemi by se z nich mohl stát světový trhák, který změní dosavadní vnímání technologií tohoto typu. Jak by ale takového brýle vlastně vypadaly?

Přesně na tuto otázku se pokusil odpovědět návrhář Taeyeon Kim z Yanko Design. Ke svému konceptu však přistoupil zcela jinak než všichni jeho předchůdci a místo klasických brýlí se zaoblenými hranami vytvořil brýle s kulatými skly, které byly typické pro otce Applu, Steva Jobse. Ostatně, než se do jejich “rozboru” pustíme, bude lepší, když si je sami prohlédnete.

Jak můžete vidět v galerii nad tímto odstavcem, celý koncept vypadá opravdu velmi zajímavě, jelikož u něj designér nezapomněl například ani na možnost určitého přizpůsobení uživateli. Krom toho, že jsou brýle obarveny do barev produktů od Applu, díky čemuž by s vaším jablečným telefonem, tabletem či MacBookem skvěle ladily, by totiž mohl podle designéra Apple sáhnout například i po možnosti vyměnit stranice, čímž byste docílili poměrně razantní změny jejich designu. V obchodech bychom tak mohli vedle pásků k Apple Watch či krytům k telefonům nacházet i originální Apple stranice k brýlím.

Kulatý design zřejmě nebude to pravé ořechové

Ačkoliv se může zdát tento koncept jako téměř dokonalý, své mouchy rozhodně má. Určité problémy by mohl přinést například již samotný displej/sklo brýlí, který by byl kulatý a tudíž by byl nejspíš pro některé aplikace či funkce poměrně nepřívětivý. Krom toho pak vypadají brýle možná trochu “hipstersky”, což by mohlo být pro mnohé zákazníky důvodem, proč po brýlích nesáhnout. Není totiž pochyb o tom, že pokud byste je na veřejnosti používali, určitě byste byli středem pozornosti a to nikoliv kvůli jejich funkcím, ale již kvůli jejich tvaru, který rozhodně na první pohled zaujme. To však mnozí z vás určitě nechtějí.

Nechme se tedy překvapit, s jakými brýlemi na nás Apple nakonec v následujících letech vyrukuje a zda vůbec. Tim Cook se však poměrně nedávno nechal slyšet, že technologie, která by příchod Apple Glass či chcete-li iGlass umožňovala, ještě neexistuje. Třeba se však v budoucnu poštěstí a Apple nám svou další hračku představí. Zajímavé by to totiž rozhodně bylo.

apple_glasses_9

Dnes nejčtenější

.