Zavřít reklamu

Tim Cook poskytl rozhovor pro The Independent, ve kterém se rozpovídal o rozšířené realitě a nastínil plány cupertinské společnosti. Apple momentálně pracuje na produktech, které budou využívat rozšířenou realitu, přičemž jedním z takových produktů by měly být i inteligentní brýle. Před několika týdny uznávaný analytik Toni Sacconaghi ze společnosti Bernstein dokonce prohlásil, že jablečné inteligentní brýle by mohly za pár let odsunout iPhony do pozadí.

Tim Cook odmítl komentovat zařízení, která jsou aktuálně ve vývoji. Avšak na otázku týkající se inteligentních brýlí něco málo poodhalil. Prozradil, že technologie po jejich vytvoření stále neexistuje, tedy alespoň ne v žádoucí kvalitě. Apple se potýká totiž s několika problémy, a to především se zorným polem a s kvalitou displeje.

Tim Cook dodal, že Apple představí pouze ten nejlepší produkt: „Chceme být nejlepší a poskytnout lidem velké zážitky.“ Prozatím je ještě dost brzy, aby Apple odhalil inteligentní brýle, protože by s nimi nebyli zákazníci vůbec spokojení.

Spekulace naznačují, že Apple pracuje na inteligentních brýlích a že experimentuje s několika prototypy. Ale podle slov Tima Cooka jsou zatím hudbou budoucnosti, a tak není zřejmé, zda se jich dočkáme už příští rok, nebo budeme muset čekat déle.

Přestože technologie ještě neexistuje, Tim Cook nám dal naději, že se inteligentních brýlí s logem nakousnutého jablíčka dočkáme. „Většina technologických problémů se dá řešit, ale je otázkou, jak dlouho to potrvá.“

Apple-Glass-fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.