Zavřít reklamu

Tchajwanská společnost Quanta Computer, která mimo jiné vyrábí Apple Watch, podotkla, že momentálně pracuje na produktu pro rozšířenou realitu pro jednu nejmenovanou společnost. Avšak odborníci v oboru technologií si umí dát jedna a jedna dohromady, a tak se domnívají, že Quanta Computer vyrábí headset pro Apple.

Podle vice prezidenta společnosti Quanta Computer C. C. Leunga se bude zařízení podobat headsetu a bude mít průhledné čočky. Ještě navíc uvedl, že zařízení by se mělo na trh dostat nejpozději v roce 2019.

Leung poznamenal, že pokud by zařízení pro rozšířenou realitu stálo méně než 1 000 dolarů, pravděpodobně by se stalo hitem internetu. I když je velice nepravděpodobné, že by byla cena jablečného headsetu pod hranicí 1 000 dolarů.

Quanta Computer je už druhý dodavatel Applu, který uvedl, že s jednou nejmenovanou firmou pracuje na přístroji pro rozšířenou realitu. O něčem podobném se zmínila i tchajwanská společnost Catcher Technology. Před několika dny prohlásila, že by měla vyrábět komponenty pro neznámé nositelné zařízení.

Před několika měsíci vyplula na povrch informace, že ARKit by mohl být předzvěstí něčeho mnohem většího. Podle analytiků cupertinská společnost pracuje na inteligentních brýlích Apple Glass, které by zážitek z rozšířené reality posunuly opět o kus dál. Headset by měl disponovat vlastním operačním systémem založeným na iOS a jmenovat by se měl rOS, tedy „reality operating system“.

Tim Cook v nedávném rozhovoru o rozšířené realitě řekl, že technologie jako taková stále neexistuje, tedy alespoň ne v žádoucí kvalitě. Apple řeší problémy se zorným polem a kvalitou displeje. Podle jeho slov je prozatím ještě brzy, aby Apple představil inteligentní brýle, protože by s nimi zákazníci nebyli vůbec spokojení.

CEO cupertinské společnosti má obrovský zájem o rozšířenou realitu, dokonce ji upřednostňuje před virtuální realitou. Platforma ARKit, která spatřila světlo světa na červnové vývojářské konferenci, umožňuje vývojářům integrovat do svých aplikací funkce rozšířené reality. Ale ten největší boom v této oblasti teprve přijde.

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.