Zavřít reklamu

Google má poměrně široké portfolio služeb a produktů, přičemž před několika lety vstoupil také na trh se smartphony. Zpočátku se snažil zaujat platformou Nexus, která se však neprodávala příliš dobře, a tak od ní Google nakonec upustil. Google se však nevzdal, začal pracovat na dalším chytrém telefonu a v roce 2016 spatřil světlo světa první Pixel, jehož nástupce pak ukázala minulý rok.

Společnost IDC zveřejnila zajímavá čísla týkající se smartphonů. Uvádí, že Google v roce 2017 prodal pouze 3,9 milionů Pixelů. V porovnání s rokem 2016 byl pro Google rok 2017 úspěšný, protože prodal dvakrát více telefonů, ale i tak se nejedná o žádnou velkou slávu. Pokud bychom totiž vedle Googlu postavili Apple, potom by ho Apple na trhu se smartphony jednoznačně převálcoval.

Apple v roce 2017 prodal 215,8 milionů iPhonů, což znamená, že za týden prodal 4,15 milionů iPhonů. Znamená to tedy, že Apple za týden prodá více telefonů než Google za rok.

I když jsou telefony Pixel 2 a Pixel 2 XL označovány za nejlepší Android telefony, jaké si můžete koupit, neprodávají se příliš dobře. Prvním problémem je především dostupnost, neboť Google prodává své smartphony pouze na osmi trzích, zatímco takový iPhone X seženete v sedmdesáti zemích světa. Apple má navíc poměrně hustou síť maloobchodních poboček. Doposud má 499 otevřených Apple Storů a pracuje na dalších, zatímco Google žádnou takovou vlastní pobočku nemá. Důvodem, proč Pixely nejdou na dračku, může být i jejich cena. Za Pixel totiž zaplatíte více než za iPhone.

iphone-7-vs-google-pixel-fb

Zdroj: ArsTechnica

Dnes nejčtenější

.