Zavřít reklamu

Ačkoliv je trh s chytrými telefony v posledních letech neuvěřitelně lukrativním místem, některé továrny společnosti, které se montáží telefonů zabývají, se začínají kvůli vývoji trhu v posledních měsících obávat o své budoucí zisky. Růst trhu totiž začal zpomalovat, což by mohlo znamenat v budoucnu propad v ziscích. Někteří dodavatelé chytrých telefonů proto začali přemýšlet nad plánem B.

Se svým plánem B vyrukoval před pár dny i čínský dodavatel iPhonů, Foxconn. Jeho zisky totiž tvoří z velké části právě příjmy od Applu, které by však mohly právě kvůli zhoršujícímu se stavu na trhu se smartphony klesnout. Společnost se proto podle webu Nikkei rozhodla vyrábět mimo jiné cenově dostupné kamery, které budou schopny nahrávat v profesionální kvalitě, ale budou stát zhruba třetinu cenu profesionálních kamer.

Ačkoliv není v tuto chvíli jasné, co přesně má Foxconn za lubem, v kuloárech se čile spekuluje o kompaktní kameře, která bude schopna natáčet 8K video a zároveň bude menší než DSLR. Cena takovéto kamery by se pak měla pohybovat zhruba kolem 10 000 dolarů.

Nechme se tedy překvapit, zda se Foxconn skutečně v brzké době představí coby výrobce kamer či nikoliv. O všem totiž nejspíše rozhodne to, co vše bude v budoucnu vyrábět pro Apple. Pokud se totiž Apple rozhodne svého důležitého dodavatele vytížit ještě o něco více, nejspíše od plánu výroby kamer upustí.

Foxconn sídlo

 

Dnes nejčtenější

.