Zavřít reklamu

foxconn

Po sérii několika problémů to vypadá, že Foxconn konečně opravdu koupí dvoutřetinový podíl ve společnost Sharp, která aktuálně vyrábí hlavně displeje do tabletů a mobilních telefonů. Nejprve byla cena prodeje stanovena na necelých 5,5 miliard dolarů, za necelý týden ale stoupla téměř na 6,2 miliard dolarů. Informovali jsme vás, že Foxconn již Sharp koupil, po několika hodinách Foxconn tuto informaci popřel a sdělil, že ještě nepodepsal kupní smlouvu. Po dalších problémech Foxconn oficiálně oznámil, že koupí Sharp za 3,5 miliardy dolarů. Shrap se jako ostatní japonští výrobci elektroniky dostal do problémů kvůli velké konkurenci v Asii. Výroba obrazovek byla doposud ztrátová, přestože firma dostala pomoc i od tamních bank.

Celá dohoda o koupi je vnímána jako velká výhra pro Apple, který aktuálně spolupracuje jak s Foxconnem, tak i společností Sharp. Foxconn produkty Applu sestavuje, kdežto Sharp je v současné době uváděn jako dodavatel displejů pro iPhone, spolu s LG a Japan Display.

Zakoupením společnosti, bude mít Foxconn velice dobrou pozici pro jednání s Applem o další výrobě displejů pro produkty Applu. Je jasné, že Apple na nabídku Foxconnu kývne, protože s firmou spolupracuje již několik let a do společnosti vložil velké peníze.

Foxconn-sign

Dnes nejčtenější

.