Zavřít reklamu

foxconnDnes ráno se udála zajímavá akvizice firmy Foxconn, která převzala společnost Sharp přibližně za 700 miliard jenů, což je přibližně 6.2 miliard dolarů, informovala společnost Nikkei Asian Review. Rada společnosti Sharp dnes ráno hlasovala, jestli přijmou nabídku Foxconnu a plánuje restrukturalizovat své operace pod Foxconnem.

Dohoda, která ještě nebyla oficiálně potvrzena, přichází po letech neúspěšných jednání mezi oběma společnostmi. Foxconn učinil několik okusů o získání bojujícího elektronického giganta nebo velký kus z něj. Poslední nabídku, kterou Foxconn učinil, byla v lednu, ale s částkou 5.3 miliard dolarů neuspěl.

Kromě toho, že přední výrobce televizorů, spotřebičů a jiných spotřebních výrobků, Sharp vyrábí taky velkou škálu pro mobilní zařízení, které zahrnuje i Apple. Sharp je v současné době uváděn jako dodavatel displejů pro iPhone, spolu s LG a Japan Display.

V tomto okamžiku je neznámo, jaké má Foxconn plány pro společnost, pokud to nebude mít nějaký dopad na dodavatelský řetězec společnosti Apple. Spekuluje se, že Apple odloží LTPS displeje v příštích letech ve prospěch více energeticky efektivnějšími OLED displeji.

Foxconn-sign

*Zdroj: iDownloadBlog

Dnes nejčtenější

.