Zavřít reklamu

Dodavatel cupertinské společnosti Foxconn dnes oznámil, že investuje 10 miliard amerických dolarů do výstavby továrny ve Spojených státech amerických. Ještě navíc potvrdil to, o čem se už před pár dny mluvilo. Výrobní závod vyroste ve Wisconsinu a vytvoří 3 000 (možná více) nových pracovních míst.

V továrně se budou vyrábět velké LCD displeje určené pro televizory a další podobná elektronická zařízení. Předseda Foxconnu Terry Gou však uvedl, že je Apple ochoten do závodu nalít nějaké peníze, aby se v něm mohly vyrábět i menší displeje.

Podle amerického prezidenta Donalda Trumpa by se mohla továrna natolik rozrůst, že by nakonec zaměstnávala 13 000 pracovníků, což by společnost Foxconn povzbudilo, aby vybudovala továrny i v dalších částech země.

Foxconn už několik měsíců jedná s americkou vládou, aby mohl na tomto kontinentu postavit novou továrnu a přesunout tak část své výroby za velkou louži. Foxconn zvažoval několik států, kde by mohl nový závod stát, ale nakonec se usadil ve Wisconsinu. V jednání byly ještě Ohio, Pensylvánie, Michigan, Illinois, Indiana a Texas.

wisconsin-foxconn-fb

Dnes nejčtenější

.