Zavřít reklamu

Apple ve čtvrtek 1. února oznámí finanční výsledky za první fiskální čtvrtletí roku 2018, nicméně analytici už předpovídají, jaké bude pro cupertinskou společnost druhé fiskální čtvrtletí roku 2018.

Ve čtvrtek se dozvíme dvě hlavní věci. Za prvé se dozvíme, jakých tržeb kalifornský gigant dosáhl, zda tedy pokořil očekávaných 84 až 87 miliard dolarů. Za druhé zjistíme, co samotný Apple očekává od druhého fiskálního čtvrtletí, tedy za období leden, únor a březen.

Podle agentury Reuters jsou analytici ohledně prvního fiskálního kvartálu optimističtí, ovšem co se týká druhého, optimismus je opouští. Analytici stále očekávají, že se první fiskální čtvrtletí roku 2018 stane rekordním čtvrtletím, a tím pokoří dosavadní rekord z prvního fiskálního čtvrtletí roku 2017. Analytici se totiž domnívají, že tržby dosáhnou téměř 87 miliard dolarů. Co se týká druhého fiskálního čtvrtletí, už tak optimističtí nejsou, protože se údajně tržby sníží a prodá se méně iPhonů, než se původně očekávalo. Analytici si původně mysleli, že Apple v druhém fiskálním čtvrtletí dosáhne tržeb ve výši 67 miliard dolarů, ale nyní snižují své odhady na 60 miliard dolarů.

Nikkei včera oznámil, že Apple v polovině tohoto čtvrtletí sníží produkci iPhonu X, a deník The Wall Street Journal má stejný názor jako Nikkei.

Optimismus týkající se tržeb za prázdninovou sezónu vychází spíše z vyšší průměrné prodejní ceny, než z výrazného nárůstu počtu prodaných telefonů. Analytik Toni Sacconaghi ze společnosti Bernstein předpovídá, že se ve fiskálním roce 2018 prodá pouze 220 milionů iPhonů, což je jen o několik málo kusů více než v roce 2017, kdy se prodalo 216,7 milionů iPhonů.

Očekává se, že tržby Applu zvýší jeho další služby, přičemž analytici odhadují, že za rok 2018 budou činit tržby za služby ve výši 34,7 miliard dolarů, což by měl být 16% meziroční nárůst.

Apple money Tim Cook FB

Dnes nejčtenější

.