Zavřít reklamu

Ačkoliv se na nás valí v posledních týdnech spíše zprávy o tom, že jsou prodeje prémiových iPhonů X mizerné a Apple jejich výrobu radikálně utlumuje, podle výzkumu společnosti Kantar zažila jablečná společnost minimálně v prosinci minulého roku solidní žně. Její prémiový telefon se totiž dostal v tomto skvělém prodejním období do TOP 3 nejprodávanějších smartphonů světa na všech hlavních trzích.

Applu se podařilo s “desítkou” zabodovat jak v celé Evropě, Číně, Japonsku či Austrálii, tak i ve své domovině – USA.  Tento výsledek je velmi dobrý i z toho důvodu, že se na každém trhu potýkal s jinými silnými soupeři, kteří se těšili u zákazníků velké oblibě, a vždy odkázal solidně zabodovat. S trochou nadsázky se tak dá říci, že se Applu podařilo vytvořit “univerzální” telefon pro celý svět.

Vlajkové lodě táhnou

Z analytické zprávy též vyplývá, že se na mnoha klíčových trzích odehrál klasický scénář, kdy se na pozici nejprodávanějších iPhonů dostaly vlajkové lodě. Na tom by samozřejmě nebylo nic zvláštního, pokud by nebyl iPhone X v porovnání s ostatními vlajkovými loďmi z minulých let o poznání dražší. Právě cena je totiž pro mnohé zájemce o tohoto krasavce velkou překážkou, kterou nemůžou či jednoduše nehodlají překonat. Jak se však zdá, na klíčových trzích v Číně, Japonsku, Austrálii a v některých evropských zemích se žádný katastrofický scénář nenaplnil.

Těžko v tuto chvíli říci, zda se analýzy Kantaru blíží skutečnosti či nikoliv. Jasno však budeme mít již velmi brzy. Jablečná společnost se totiž chystá již za dva dny oznámit své finanční výsledky za Q1 2018, ve kterých se samozřejmě prodeje iPhonů X promítnou. Bude si při tedy při oznamování sypat popel na hlavu, nebo se spíše plácat po rameni za skvělé prodejní výsledky? Uvidíme.

iPhone X review FB

Dnes nejčtenější

.