Zavřít reklamu

Skandál týkající se závažných chyb Meltdown a Spectre v procesorech prakticky všech hlavních světových výrobců budou mít podle všeho ještě dlouhou dohru. Ačkoliv je totiž již valná většina chyb opravena bezpečnostními aktualizacemi, stále vyvolávají ve světě otázku, jak k nim vůbec mohlo dojít. Američtí zákonodárci se tak rozhodli celou problematiku důkladně prověřit.

Americký výbor pro energetiku a obchod se rozhodl rozeslat velkým technologickým společnostem, kterých se tento problém týká, dopisy, ve kterých je žádají o objasnění některých nejasností. Zajímají je především nynější dohody, díky kterém by měly společnosti v potlačení tohoto problému spolupracovat a zjištěné informace si navzájem sdělovat.

Čisté svědomí Intelu?

Výbor společnosti žádá, aby do 7. února uspořádaly instruktáž, na které pracovníky komise obeznámí se všemi dosavadními závěry a postupy, čímž by je o dostatečně kvalitním řešení tohoto problému přesvědčily. Pro postižené společnosti to však podle všeho žádný problém nebude. Hlavní tvář celé aféry, společnost Intel, se totiž nechala slyšet, že si váží toho, že není komisi celý problém lhostejný a je na dialog připraven.

Uvidíme, jak se k požadavku komise postaví i další společnosti, mezi kterými je samozřejmě i Apple. Jelikož je však Apple v posledních týdnech a měsících pod palbou kritiky i za úmyslné zpomalování iPhonů, dá se očekávat, že komisařům též vyhoví a ukáže, že se minimálně v tomto ohledu není čeho obávat.

Tim Cook sad FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.