Zavřít reklamu

Baví vás design iPhonu X, ale třicet tisíc se vám za něj dávat nechce? Potom není nic jednoduššího než vyrazit do Číny a projít si pár tamních obchodů. Čínští výrobci smartphonů totiž rozjeli výrobu kopií jablečné vlajkové lodě na plné obrátky a své nejnovější smartphony s designem nápadně podobným tomu z iPhonu X chrlí ve velkém.

Face ID u něj nehledejte

Se svou troškou do mlýna přišla i malá společnost Doogee, která svůj klon iPhonu X také představila. Kopii 1:1 však nečekejte. Čínský iPhone sice dostal ikonický výřez, podle kterého jej ihned poznáte, a duální fotoaparát, klasické fyzické tlačítko se však výrobce odstranit neodvážil. Byla by však chyba si myslet, že krom fyzického tlačítka je kopie s originálem takřka totožná. Ve výřezu nad displejem byste například marně hledali jakýkoliv senzor pro Face ID či nedej bože TrueDepth kameru. Jediné, co výřez skrývá, je tak přední fotoaparát, čidlo pro automatický jas displeje a podlouhlý reproduktor.

Co se týče zad telefonu od Doogee, ty se od iPhonu X příliš neliší. Zdobí je totiž vertikálně umístěný duální fotoaparát s diodou mezi oběma čočkami. Zajímavé je, že oba objektivy fotoaparátu skutečně fungují, což nebývá u podobných kopií rozhodně pravidlem. Poměrně často se totiž setkáváme s tím, že je jeden objektiv u telefonu pouze “na oko”, aby byla iluze originálu co možná nejpřesnější. Závratnou kvalitu však od fotografií neočekávejte.

Pokud vás tedy iPhone X za cenu, kterou za něj Apple požaduje, nepřesvědčil, máte možnost své okolí oslnit i tímto mnohonásobně levnějším modelem. Jeho cenu sice bohužel neznáme, se stoprocentní jistotou však můžeme říci, že se tisíci dolarům rozhodně na kilometry nepřiblíží.

Doogee notch like iPhone X

Zdroj: twitter

Dnes nejčtenější

.