Zavřít reklamu

Používáte na svém iPhonu ochranné sklo? Divil bych se, kdyby ne. Jistě mi tak dáte za pravdu, že od něj očekáváte jistou pevnost a ochranu, která zajistí vašemu displeji delší životnost a ušetří ho nevzhledných škrábanců a v krajním případě i prasknutí. Co když je však ochranné sklo na prasknutí náchylnější než samotný displej?

Tak přesně s touto situací se setkali někteří noví majitelé iPhonu X převážně v USA, kteří si pro jeho ochranu zvolili InvisiGlass Ultra od Belkinu. Toto ochranné sklo za téměř 40 dolarů totiž prodával na svých stránkách i samotný Apple a tak by jeden čekal, že se bude jednat o vskutku kvalitní produkt. Opak je však pravdou. Minimálně podle zahraničních diskuzí si totiž množství amerických zákazníků začalo na jeho kvalitu stěžovat.

Zbyly jim oči pro pláč

“Koupil jsem si sklo v Apple Storu a nechal jsem si ho tam rovnou nalepit. Vše proběhlo bez problému a prvních pár dní bylo vše v nejlepším pořádku. Před pár dny jsem však lehce poklepal na horní část displeje perem a sklo prasklo! Z výdrže skla jsem tedy velice zklamán,” hodnotí jeden z nešťastných uživatelů sklo ve své krátké recenzi. Pár dalších mu pak dává za pravdu a hlásí podobné problémy.

Belkin se snaží na vzniklou situaci co nejrychleji zareagovat a do doby, než vyšetří, co je příčina špatné kvality jeho skel, stáhl svůj produkt jak ze svého webu, tak i ze stránek Applu. Podle slov jeho tiskového mluvčího však vývoj ochranných skel neustále probíhá a generace, která stávající sklo nahradí, bude o poznání lepší. Ty však na trh přijdou až v lednu či únoru příštího roku. Zda se s poškozenými zákazníky nějakým způsobem domluví na náhradě, však Belkin nesdělil.

A co vy? Používáte raději ochranné sklo od ověřené značky, nebo nemáte problém se skly z Aliexpressu či Ebay? Určitě se o to s námi podělte do komentářů a popřípadě svou odpověď i odůvodněte. Téma je to zajímavé a v budoucnu může některým majitelům iPhonů při nákupu tvrzeného skla pomoci.

Aktualizace: Model skla, kterého se závada týká, se v České republice a na Slovensku vůbec neprodával. Na americkém trhu se pak objevilo podle vyjádření Belkinu pouze několik jednotek takto vadných kusů. Ty společnost samozřejmě bez problému vyměnila. Preventivně však jejich výrobu pozastavila, než zjistí, co přesně za problémem stojí. Důvod k obavám pramenící několika případů špatné kvality tak rozhodně není. Inovovaná a prověřené varianty skel pro iPhone X pak budou k dispozici již v lednu a únoru letošního roku.

iPX-3

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.