Zavřít reklamu

I poslední předvánoční týden vám přinášíme rozhovor s předním představitelem jablečné společnosti. Tentokrát si redaktoři plátku The Telegraph popovídali s šéfem marketingu Philem Schillerem. Ten se rozpovídal o nových iPhonech, HomePodu a dokonce i o chybách, které Apple v minulých týdnech ve svých softwarech zanechal a vypustil je mezi veřejnost.

V první části rozhovoru zabrousil Phil na letošní iPhony. Všechny modely jsou totiž podle něj velmi zajímavé a v jablečném portfoliu byly potřeba. “iPhone 8 je něco, co jsme plánovali už delší dobu. Chtěli jsme vytvořit telefon nové generace a to jsme také jako každý rok udělali,” komentuje “osmičkový” model Schiller a dodal: “Zároveň jsme však dlouho chtěli vytvořit i něco agresivnějšího, co se ještě více odkloní od klasických iPhonů. Díky tomu vznikl iPhone X. Ten v naší nabídce představuje něco, co jsme předtím nikdy nenabídli.” 

iPhone X:

 

Nabídka iPhonů je ideálně široká

I přesto, že letos představil Apple hned tři modely a ve své nabídce má hned pět řad, které skrývají 7 modelů, není podle Schillera nabídka nikterak přeplněná. Každý model v ní má totiž své důležité místo a jeho odstranění by neslo mnoho jablečných uživatelů s nelibostí. Například model SE, který je již téměř dva roky starý, podle Phila splňuje potřeby některých uživatelů i nyní a tak není v žádném případě důvod jej z nabídky odstranit. Na otázku, zda Apple plánuje tento model oživit nějakým zajímavým upgradem v příštím roce, však Schiller odmítl odpovědět s tím, že nemůže komentovat budoucnost produktů.

Od jablečných telefonů přešel Schiller plynule na chystaný chytrý reproduktor HomePod, který měl být prodáván již letos v prosinci. Jablečná společnost jej však nestihla zcela připravit a jeho prodeje odložila na první měsíce příštího roku. To je však podle Phila pochopitelný tah. “Ne všichni v našem průmyslu se řídíme tím, že musíme produkt vydat za každou cenu k datu vydání, které jsme někdy v minulosti slíbili. My se raději zaměříme na to, abychom vydali skutečně kvalitní produkt, se kterým budeme spokojeni a to i za cenu posunutí prodejů,” řekl Shiller.

HomePod vs. MacPro (a Sonos) od Martina Hájka:

Z chyb v systému vědu nedělal

Možná nejzajímavější část svého povídání si však Schiller připravil na závěr rozhovoru. Redaktoři jej totiž vyzvali k tomu, aby okomentoval poslední týdny, které se v Applu nesly hlavně v duchu oprav kritických chyb v macOS a iOS. Phil to však až tak černě nevidí. “Měli jsme špatný týden, ve kterém se stalo několik nepříjemností. Nic víc, nic míň. Budeme teď pečlivě zkoumat naše systémy a uděláme vše, co je v našich silách, aby se podobné věci již neopakovaly.”

Jak tedy můžete vidět, Apple je alespoň na oko o správnosti prakticky všech svých kroků přesvědčen a nevyvádí ho z míry ani kritika za chyby v softwarech či zpoždění HomePodu. Otázkou však zůstává, zda jsou tato slova pouze prohlášením pro media či skutečně postojem Applu, kterým se řídil i interně. Pokud by však nad chybami, které v systémech byly, mávl Apple bez většího pozastavení rukou, nejspíš by to pro budoucí fungování společnosti úplně šťastné nebylo. Laxnost by se totiž mohla v tomto případě krutě nevyplatit.

Mac Roundtable Conversation

Dnes nejčtenější

.