Zavřít reklamu

Výzkumná firma Creative Strategies se ve svém dotazníku ptala na více než 1000 uživatelů Androidu, zda-li někdy zvažovali možnou migraci na iPhone a tudíž iOS. Nespokojených zákazníků stoupá, to víme, ale že až 30 % respondentů uvedlo, že o přestupu uvažují nebo uvažovali, je alarmující. A z jakých důvodů chtějí k iOS přejít?

Creative Strategies pátrala více do hloubky, aby zjistila, proč až 30 % uživatelů chce zjistit, jaký je život na druhém břehu. Odpovědi vás pravděpodobně moc nepřekvapí, pokud se o tuto problematiku zajímáte. Je ale více než zajímavé sledovat pohled těch, kteří dávají přednost Androidu.

Creative Strategies rozdělila výsledky na tři hlavní problémy. První z nich se točí ohledně bezpečnosti. Andoird je známý svou volností a platformou „open-source“, čímž je atraktivní pro mnoho uživatelů, oproti „uzavřenému“ iOS. Bezpečnost kvůli open-source není oproti iOS tak dokonalá a uživatelé Androidu rozhodně nejsou v bezpečí. Apple má uzamknutý operační systém a jako protiúčet nabízí právě bezchybnou bezpečnost, což se uživatelům Androidu líbí.

Další věc, která je pro Androiďáky neznámou, je kooperace veškerých Apple produktů. Kooperace umožňuje uživatelům synchronizovat hesla, fotografie, informace a další data skrze veškerá zařízení v ekosystému Apple. Analytik Creative Strategies – Ben Bajarin – uvádí, že Android má sice podobné funkce, ale nejsou tak bezchybné a efektivní, jako ty od Apple.

Třetí a zároveň poslední důvod je skutečnost, že Apple má vynikající zákaznický servis a podporu. Současný uživatel Androidu se musí spokojit, a to i pokud si koupí vlajkovou loď, s o mnoho kratší podporou jeho zařízení, než v případě iPhonů. Ku příkladu, iPhone 5s je přes 4 roky staré zařízení a stále patří mezi podporované. U Androidu můžeme o takto dlouhé podpoře pouze snít.

V tomto článku jsme shrnuli tři hlavní argumenty a samozřejmě existuje plno dalších důvodů, o kterých současní uživatelé Androidu přemýšlí. Každopádně je více než zřejmé, že nejeden uživatel Androidu přemýšlí, jestli by nebylo lepší přejít ke konkurenci v podobě Applu.

android_vs_iphonee

 

Dnes nejčtenější

.