Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi tu sortu uživatelů, která ke svému každodennímu fungování používá staré MacBooky pro z let 2012 až 2015 a nedá na něj ani přes jeho slušný věk dopustit, následující řádky vás nejspíš nesmírně potěší. Vývojář Marco Arment, který se podílel na založení světoznámého Tumblru a vytvořil aplikace jako Instapaper či Overcost, je totiž též o dokonalosti této generace jablečných laptopů přesvědčen a na svém blogu je nedávno vychválil do nebes.

Hned po uvedení MacBooku Pro v roce 2012 jej začal Marco považovat za vrchol toho, co Apple dokázal do té doby vytvořit a názor nezměnil ani v roce 2017. I nyní jsou totiž podle něj MacBooky od roku 2012 do roku 2015 těmi nejlepšími notebooky, které kdy existovaly. Úžasná Retina, štíhlý a líbivý design či odstranění ethernetového portu a optické mechaniky pro CD / DVD z něj totiž dělaly na tu dobu opravdu pokrokový model.

Porty, které MacBooky v letech 2012 až 2015 nabízely, též řadí na naprostou špičku, protože díky nim uživatelé zvládly takřka vše, co potřebovali. Nynější USB-C Porty jsou oproti tomu naopak podle mnohých uživatelů krokem zpět a po navrácení alespoň portu pro klasické USB volají.

Klávesnice bývala daleko lepší

Ani klávesnice na nových MacBoocích Pro se Marcovi příliš nezamlouvá. Je totiž přesvědčený, že ji měly předešlé modely daleko pohodlnější. Nynější klávesnice totiž funguje na motýlkovém mechanismu, což jí umožňuje opravdu minimální stisk, který je pro některé uživatele nepohodlný. “Klávesnice na MacBooku Pro v letech 2012 až 2015 je pro uživatele velmi příjemná. Velikost trackpadu je též skvělá a představuje skvělou rovnováhu mezi velikostí a použitelností.

Marco však není sám, kdo nové MacBooky pro odsuzuje. Apple se již prakticky od představení nových řad MacBooků pro s novým designem s kritikou za velké změny potýká. Jak se však zdá, spokojení uživatelé tyto kritiky převažují. MacBooky Pro jsou totiž těmi největšími taháky mezi jablečnými notebooky a jejich prodeje každým čtvrtletím rostou. I ty by však podle některých potřebovali hardwarový upgrade. Nechme se tedy překvapit, co nám Apple v rámci svých MacBooků Pro přichystá v dalších letech. Pokud totiž chce mezi zákazníky pověst MacBooků jakožto počítačů pro profesionální práci udržet i nadále, vylepšení zlepšující výkon rozhodně přinese.

macbook pro 2015 fb

Zdroj: marco.org

Dnes nejčtenější

.