Zavřít reklamu

Před pár dny jsme vás informovali o tom, že se Applu prodej jeho chytrých hodinek dále nebývale daří a stává se z něj v tomto odvětví trhu čím dál větší fenomén. Přesná čísla potvrzující tuto skutečnost jsme však od Applu, který nedávno oznámil své finanční výsledky za Q4, nedostali. Díky nejnovějším průzkumům trhu společnosti Canalys je už však v rukou držíme.

Za třetí čtvrtletí tohoto roku se podařilo jablečné společnosti prodat zhruba 3,9 milionu kusů chytrých hodinek, což pro ní znamená meziroční nárůst o 1,1 milionů prodaných jednotek. Díky silným prodejům tak získal Apple 23% podíl na trhu s nositelnou elektronikou a zastínil tak konkurenty jako Xiaomi, Fitbit či Samsung. Ani těm se však špatně nevedlo a meziročně si velmi slušně polepšily.

Slide1_0

A co že vlastně stojí za úspěchem jablečných hodinek v uplynulém čtvrtletí? Z velké části i nový model s LTE. Toho se totiž podle dostupných informací prodalo na 800 tisíc kusů, přičemž by čísla byla nebýt nedostupnosti na některých trzích ještě lepší. “Silná poptávka po nových Apple Watch 3 s LTE rozptýlila pochybnosti o tom, že jsou tyto služby pro zákazníky neatraktivní,” komentoval prodeje LTE verze Apple Watch jeden z vedoucích průzkumu. Někteří poskytovatelé služeb prý podle něj dokonce příchod LTE verze Apple Watch podcenili a svou nepřipraveností prodeje na některých trzích zbrzdily. Na trhu v Číně pak LTE u hodinek tamní zákonodárci dokonce zakázali úplně.

Čeho se dočkáme v budoucnu?

I přes počáteční problémy jsou Apple Watch u zákazníků velmi žádaným artiklem a pokud se Applu podaří poptávku, která je opravdu obrovská, uspokojit, přijde si na obrovské peníze. Vzhledem k plánům do budoucna, které jablečná společnost podle všeho směřuje hlavně na výrazné vylepšení senzoru pro snímání životních funkcí, však jablečné kukačky zlatý věk možná teprve čeká. Nechme se tedy překvapit, co nám jejich další generace přinese a zda se k nám dostane i verze s LTE. Minimálně z reakcí pod našimi články to totiž vypadá, že by o ně zájem byl opravdu obrovský.

Apple Watch Series 3 FB

Dnes nejčtenější

.