Zavřít reklamu

Inteligentní umělá asistentka. Věc, o které jsme mohli ještě před pár lety prakticky jen snít, se začíná pomalu stávat běžnou součástí našeho života. Nejrůznější analýzy a odhady renomovaných odborníků však říkají spojení “pomalu stávají” rázně vyvracejí. Myslí si totiž, že se chytré reproduktory, jejichž součástí právě umělé asistentky jsou, stanou nejrychleji osvojeným produktem v historii.

O tom, že chytré reproduktory táhnou, není s ohledem na zájem o jablečný HomePod, který se začne prodávat letos v zimě, sporu. Že by se však do většina domácností infiltroval dřív než televize či smartphony? Ač se nám může zdát tento scénář zprvu šílený, leccos tomu nasvědčuje.

HomePod vs. MacPro (a Sonos) od Martina Hájka:

Lidé si chytré reproduktory zamilují

Už nyní je o chytré reproduktory mezi lidmi opravdu solidní zájem. Ostatně, i díky jejich prodejům mohl vytvořit Michael Wolf ze společnosti Active analýzu, která počítá s tím, že se do pěti let objeví chytrý reproduktor v polovině amerických domácností. Zbytek světa pak bude samozřejmě pozvolna následovat. To by však podle jeho analýzy znamenalo jediné – chytré reproduktory by v rychlosti integrace mezi lidi předběhly opravdu vše, co doposud lidstvo vytvořilo.

chytre reproduktory boom

Zájem otevře nové možnosti

Díky obrovskému zájmu počítá Wolf i s velkými vylepšeními, kterými výrobci chytrých reproduktorů v čele s Applem zareagují na velký zájem. Svým produktům vnuknou vlastnosti, které jejich využívání výrazně zlepší. Počítá například s možností skrze ně ovládat aplikace třetích stran a dělat v nich věci, které jsou doposud možné pouze rukou uživatele. Právě to by mohlo mnoho lidí přilákat.

Jedním z těch, kteří by měly v následujících letech udávat směr, bude pravděpodobně právě Apple. Jeho HomePod budí u konkurence respekt už nyní a to se ani nezačal prodávat. Je totiž jasné, že integrace Siri a technologií, které má Apple skvěle zvládnuté, posunou úroveň umělých asistentek na úplně jinou úroveň a i když se může zdát, že Apple s představením chytrého reproduktoru v porovnání například s Amazonem, který ten svůj představil už v roce 2015, zaspal, opak bude s největší pravděpodobností pravdou.

Nechme se tedy překvapit, jakým způsobem se bude budoucnost chytrých reproduktorů odvíjet a kdo bude v tomto odvětví udávat směr. Jak už jsem však psal výše, Apple je na tuto pozici horkým adeptem a pokud se nestane nic mimořádného, novému fenoménu nestojí nic v cestě.

homepod-white-fb

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.