Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co jsme vás informovali o tom, že se čínské společnosti vyrábějící smartphony dostávají raketovým tempem do popředí celosvětového trhu se smartphony. První příčku, kterou ovládá suverénně Samsung, sice zatím nejspíš nějaký pátek neohrozí, zdatně však dobývají příčku druhou. Podle nejnovějších zpráv výzkumné firmy Counterpoint Market, už je však i na druhé příčce dobojováno.

Tím, kdo Apple z trůnu „vícevládce“ trhu se smartphony na červen a červenec sesadil, nemohl být nikdo jiný než čínský Huawei. Ten se totiž těší u svých zákazníků opravdu obrovské oblibě a díky ní si může dovolit nebývale rychlý růst. Svými produkty se mu za pár let podařilo „zamořit“ opravdu velké území v Evropě a Asii. Za velkou louží sice prodeje Huaweie stagnují, to ho však nemusí vzhledem k odbytu ve zbytku světa pranic mrzet.

Ptáte se, jak to vlastně Huawei přesně udělal? Vcelku jednoduše. Jeho síla je totiž spíše v rozmanitosti. I když se jeho jednotlivé modely neumisťují v tabulkách prodejů na nejvyšších příčkách, prodávají se skvěle a hlavně víceméně stejnoměrně. Právě tento fakt dává čínské společnosti hlavní esa do rukou. Protože se však prodejní strategie Samsungu od Huaweie moc neliší, nedá se překonání jihokorejské společnosti minimálně v následujících letech očekávat.

Za útlum může iPhone 8

Není to však jen zásluha čínského výrobce smartphonů, že Apple porazil. I samotná jablečná společnost šla tomuto výsledku naproti. Není se však čemu divit. Apple už se poslední měsíce soustředí jen na jednu věc – iPhone 8. Tím by rád doslova zbořil světové trhy a ukázal, proč je Apple tak skvělý, jak se o něm léta vykládá. Je tedy jasné, že útlum dodávek musel před jeho představením nastat. Zákazníci totiž už řadu měsíců čekají právě na něj a loňskými „sedmičkovými“ modely pohrdají.

Koncept z dílny serveru iDropNews, jak by mohl vypadat iOS 11 na iPhonu 8:

 

Snad se tedy Applu díky svým novým iPhonům, které představí už 12. září, podaří vše, co si přeje a opět se vyšvihne na výsluní, kam právoplatně patří.

Apple-Huawei-Fb

Zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.