Zavřít reklamu

Apple předinstalovává na každý iPhone své vlastní aplikace – ale naštěstí, App Store je přeplněný alternativními aplikacemi, které jsou v některých případech lepší, než ty od Apple.

Ať už se snažíte třídit vaše fotky nebo udělat nějakou práci, na App Store jsme pro vás našli ty nejlepší alternativy aplikací pro váš iPhone.

Místo aplikace Mail používejte Outlook

Už delší dobu zkouším nové a nové emailové klienty, ale po používání Outlooku jsem se do něj zamiloval.

Je neskutečně rychlý, přizpůsobitelný a hlavně, to nejdůležitější – je chytřejší a proaktivnější než kterákoliv jiná emailová aplikace, o čemž svědčí i recenze uživatelů na Apple Store. Však se přesvědčte sami.

[appbox appstore id951937596]

Místo aplikace Kalendář, použijte Google Kalendář

Stejně jako Apple Kalendář, může importovat data z Googlu, Facebooku a iCloudu, ale všechny informace zobrazí použitelněji, než kalendář od Apple. Horní polovina displeje ukazuje přehled celého měsíce a spodní část ukazuje, co máte dále naplánováno. Můžete sjet dolů a podívat se, jaká událost bude následovat. Taktéž můžete kliknout do horního pravého rohu, abyste se vrátili zpět k dnešnímu dni. Je to neuvěřitelně intuitivní.

[appbox appstore id909319292]

Místo aplikace Poznámky použijte Evernote

Poznámky od Apple se pro iOS v posledních verzích zlepšily, ale Evernote je stále nejlepší způsob, jak vytvořit různé typy poznámek a udržet je organizované ve všech vašich zařízeních.

S programem Evernote můžete vytvářet poznámky z fotografií nebo textu, zvýraznit je tak, abyste se k nim mohli později vrátit, nastavit si na ně upozornění a dále je různě označovat, aby zůstaly organizované. Ještě lepší funkce – vyhledávací funkce Evernote může dokonce prohledávat i PDF soubory a ostatní dokumenty. A samozřejmě – Evernote dokáže synchronizovat všechno skrz všechny vaše zařízení – ať už to jsou telefony, tablety, notebooky či počítače.

[appbox appstore id281796108]

Místo aplikace Mapy použijte Google Maps

Mapy a navigace od Apple jsou rok od roku lepší, ale Mapy Google jsou stále nejspolehlivější, nejpodrobnější a nejsnadnější. Ať už někam cestujete autem nebo vlakem, jdete pěšky nebo jedete na kole.

Společnost Google říká, že používá data z každého zařízení s Androidem a zpracovává je pomocí určitých algoritmů, aby vám poskytly nejrychlejší cestu k cíli.

[appbox appstore id585027354]

Místo aplikace Diktafon použijte Recordium

Aplikace Diktafon od Apple je sice pohodlná, ale neumožňuje nám si všechny naše nahrávky roztřídit. To je jeden z důvodů, abyste zkusili používat Recordium. Tato aplikace umožňuje také různé úpravy zvuku ihned po nahrání. Taktéž umí nahrávku synchronizovat s cloud úložištěm, jako je například Google Disk nebo Dropbox.

[appbox appstore id718873886]

Místo aplikace Apple Music použijte Spotify

Apple Music je vestavěná aplikace ve vašem iPhone pro poslech hudby. Za 10$ měsíčně získáte přístup ke všem skladbám na Apple Music. Spotify je však stále nejlepší hudební aplikace, která určitě stojí za to.

Spotify Premium stojí stejně jako Apple Music, ale hudbu dokáže organizovat, například k vaší náladě, což Apple Music neumí. Kromě přehrávání žánrů či toho, co je teď trendy, Spotify také každé pondělí sestaví jedinečný playlist „Discover Weekly“, který bude vycházet z toho, co jste během týdne poslouchali.

[appbox appstore id324684580]

Místo aplikace Počasí použijte iRadar CZ+

Počasí od Apple většinou funguje tak, jak by mělo a zobrazuje předpověď správně, používá totiž informace od Weather Channel (jeden z nejspolehlivějších zdrojů). Abych se ale přiznal, úplně nejpřesnější aplikace na počasí je dle mého názoru iRadar CZ+ a pokud Apple v počasí nevěříte, určitě zkuste tuto alternativu. Teploty vám sice neukáže, zato skvěle odhalí mračna nad oblastí, ve které se zrovna nacházíte.

Můžete si také nastavit widget této aplikace, například s radarem srážek apod.

[appbox appstore idid974745798]

Místo aplikace Safari použijte Google Chrome

Google Chrome nabízí většinu stejných funkcí jako Safari, ale pokud používáte Google Chrome v notebooku nebo na počítači, verze pro váš iPhone synchronizuje všechny záložky a informace a práce se tímto stává jednodušší.

[appbox appstore id535886823]

Místo aplikace Pages použijte Word

Pages od Apple mají spousty užitečných nástrojů, ale na menší obrazovce vašeho iPhone není jednoduché soubory číst nebo formátovat. Aplikace Word od společnosti Microsoft má zabudovaný režim pro snadné čtení a dokumenty je zde jednoduché psát i upravovat. Můžete zde také jednoduše přidat fotky, rovnice a další.

[appbox appstore id586447913]

Místo aplikace Zdraví použijte MyFitnessPal

Zdraví od Apple sice sbírá vaše data, ale předpokládá, že používáte spoustu jiných zařízení pro sledování vašich aktivit, například Apple Watch. MyFitnessPal nabízí mnohem více možností ve sledování vlastního zdraví. Můžete zde sledovat vaši stravu kalorii po kalorii, obsahuje obrovskou databázi potravin (dokáže skenovat čárové kódy) a také spolupracuje s více než 60 ostatními aplikacemi.

Obecně platí, že MyFitnessPal je mnohem dokonalejší aplikace – můžete také sdílet svůj pokrok s ostatními prostřednictvím sociálních sítí v případě, že se chcete pochlubit.

[appbox appstore id341232718]

Místo iMovie použijte Videoshop

V aplikaci Videoshop je velice jednoduché stříhat a kombinovat vaše klipy natočené pomocí iPhone do jednoho videa – můžete také přidat filtry, hudbu, animované nadpisy, a také slo-mo nebo fast-motion. Po dokončení můžete váš film jednoduše sdílet na sociální sítě.

[appbox appstore id615563599]

Místo aplikace Keynote použijte aplikaci PowerPoint

Keynote nabízí základní tvorbu a editaci prezentací s velkým množstvím přechodových animací a různými možnostmi formátování, ale nemá kouzlo PowerPointu. Tato aplikace od Microsoftu vám umožňuje vytvářet prezentace, které se synchronizují se všemi vašimi zařízeními, ale také dokáže zobrazovat vaše poznámky, pokud prezentujete na větší obrazovce či plátně.

[appbox appstore id586449534]

Místo aplikace iTunes U použijte Khan Academy

iTunes U od Apple je skvělá pro studenty, kteří si chtějí prohlížet kompletní kurzy z různých univerzit. Předměty jako jsou cizí jazyky, věda či historie, nejsou této aplikaci vůbec cizí. Nabízí také mnoho zdrojů pro učitele.

Khan Academy nabízí taktéž mnoho funkcí, ale vše je zobrazeno v intuitivním rozhraní, které nám umožní nejprve zvolit, co se chceme dozvědět. Poté se můžeme zaměřit na určitě předměty, kurzy a nebo videa. Má dokonce řadu zdrojů pro přípravu testů.

[appbox appstore id469863705]

Místo aplikace Numbers použijte Excel

Aplikace Numbers pomáhají vytvářet grafy, ale aplikace Excel je stále nejlepší pro práci s tabulkami. Samozřejmě se dokáže synchronizovat se všemi vašimi zařízeními. Aplikace pro iPhone vám dokonce zobrazí speciální klávesnici, která je mnohem jednodušší při používání Excelu.

[appbox appstore id586683407]

Místo aplikace Akcie použijte Stocks Tracker

Většina z nás tuto aplikaci zřídkakdy použije. Pro fajnšmekry existuje více detailnější aplikace než jsou Akcie od Apple, a to aplikace Stocks Tracker. Zobrazují měny, možnou budoucnost a dokonce i bitcoin – vše v reálném čase. Obsahuje také převodník měn a můžete si zde nastavit různé notifikace, pokud se hodnota akcie zvětší nebo zmenší.

[appbox appstore id517166254]

Samozřejmě nikomu nenutíme měnit vaše oblíbené Apple aplikace, záleží čistě jen na vás a na vašem názoru, zda-li byste chtěli zkusit něco nového.

appleapps-facebook

Zdroj: independent.co.uk

Dnes nejčtenější

.