Zavřít reklamu

Microsoft Office patří bez pochyby k nejpoužívanějším počítačovým programům. Mezi základní patří Microsoft Word, Excel a PowerPoint, jako alternativa pro uživatele Macu existuje také kancelářský balík iWork od Applu obsahující aplikace Pages, Numbers a Keynote. Každému může samozřejmě vyhovovat jiný druh systému. Keynote prezentace se v základu ukládají pod příponou .key, tyto přípony ale není schopný otevřít světově rozšířenější PowerPoint. Nejjednodušší řešení tohoto problému je uložení prezentace vytvořené v Keynote s příponou .pptx, kterou zvládne otevřít PowerPoint, Google Slides, Keynote a mnoho dalších aplikací.

Co uděláme je, že uložíme prezentaci Keynote jako soubor PowerPointu pomocí schopnosti exportovat dokument v jiném formátu. Tento postup tak převede prezentaci z přípony .key na .pptx. Můžete jej uplatnit jak na nový tak na rozdělaný a starší soubor.

Jak exportovat Keynote prezentace do PowerPointu

  1. Otevřete starší nebo vytvořte novou prezentaci aplikaci Keynote.
  2. V horní liště nabídek jděte do Soubor > Exportovat do > PowerPoint.
  3. V okně „Export prezentace“ si ověřte, zda exporujete do PowerPointu a pod kategorií „Pokročilé volby“ by měla být zaškrtnuta možnost formátu .pptx. Poté klikněte na Dále…
  4. V posledním kroku již zadejte jméno prezentace a její místo pro uložení. Stiskněte tlačítko exportovat a je hotovo.

Nově vytvořený .pptx soubor je obecně kompatibilnější s větším počtem aplikací, než je tomu u dokumentů Keynote .key, proto je tento postup obzvlášť užitečný, pokud pracujete na vícero platformách nebo v prostředí s uživateli Microsoft Office. pokud pracujete na vícero platformách nebo v prostředí s uživateli Microsoft Office. Mějte pouze na vědomí, že některé prvky prezentace nemusí vypadat stejně na Keynote a Powerpointu, dobrým příkladem jsou fonty nebo animační efekty. Stejným způsobem funguje převod dokumentů z Numbers – Excel a z Pages – Word.

keynote iwork fb

Dnes nejčtenější

.