Zavřít reklamu

Jste hrdým majitelem Apple Watch? V tom případě možná i vás občas potrápí některé z následujících problémů těchto chytrých hodinek. Dobrou zprávou ale je, že ne vždy musíte hned běžet do servisu, radit se s profesionály nebo dokonce být bez hodinek několik týdnů. Poradíme vám, jak je můžete odstranit některé běžné problémy s Apple Watch i sami doma.

1) Hodinky se nechtějí připojit k iPhonu

Pokud vám na displeji hodinek svítí červená ikona přeškrtnutého telefonu s hláškou „disconnected“, je jasné, že máte problém s připojením. V tomto režimu vám hodinky nezobrazují oznámení a nemůžete přijímat ani zprávy a hovory. Na vyřešení problému někdy stačí málo, například vypnout letový režim. Možná se vám to zdá směšné, ale náhodné přepnutí se do letového režimu je častější, než si myslíte. Také zkontrolujte, zda máte na iPhonu zapnuté Bluetooth a Wi-Fi. Pokud i po restartování problém s připojením přetrvává, odpojte zařízení a zkuste je spárovat znovu.

2) Problémy s nabíjením

Když vaším hodinkám dochází „šťáva“ a potřebují dobít, na jejich displeji se zobrazí ikona červeného blesku, který se po připojení nabíjecího kabelu přebarví na zelenou. Někdy však nastane chyba a nabíjení neprobíhá tak, jak by mělo. V tom případě zkuste následující kroky.

  1. Počkejte několik minut. Pokud jsou hodinky zcela vybité, může chvíli trvat, než se ikona blesku zobrazí.
  2. Zkontrolujte, zda kabel dostatečně přiléhá k zařízení a adaptér je dobře připojen do elektrické zásuvky. Používejte pouze originální nabíječku od Apple dodanou k zařízení.
  3. Z obou stran nabíječky odstraňte plastový obal a ujistěte se, že na koncích nejsou žádné nečistoty.
  4. Restartujte hodinky přidržením bočního tlačítka a digitální korunky po dobu 10 sekund, nebo dokud se neobjeví logo Applu.
  5. Vyzkoušejte jinou nabíječku a USB adaptér.

3) Slabá výdrž baterie

Zdá se vám, že baterie ve vašich Apple Watcg nevydrží tak dlouho, jak byste potřebovali? Zde je několik rad přímo od Applu, jak prodloužit čas zbývající do dalšího nabíjení.

  1. Nejprve se ujistěte, že vaše hodinky mají nejnovější verzi operačního systému watchOS.
  2. Vypněte snímač srdečního rytmu v Moje hodinky => Cvičení => zapnout Režim úspory energie.
  3. Vypněte funkci aktivace při zvednutí ruky v Nastavení => Obecné => vypnout funkci Aktivace při zvednutí ruky. Po vypnutí této funkce hodinky aktivujete ťuknutím na displej.
  4. Nevypínejte Bluetooth. Komunikace mezi jednotlivými zařízeními bude energeticky efektivnější.
  5. Omezte zobrazování upozornění. Každé rozsvícení displeje baterii trochu vybije. Na svém iPhonu přejděte do Nastavení => Hlášení a omezte aplikace a události, které vám posílají hodně notifikací.
  6. Používejte občas režim Rezerva. Když nepotřebujete jiné funkce a hodinky vám momentálně stačí pouze na ukazování času, přepněte je do tohoto módu.

4) Časté vypínání Bluetooth

Některé Apple Watch mají problémy se samovolným zapínáním, resp. vypínaním Bluetooth. Naštěstí známe několik řešení:

  1. Přemístěte iPhone blíže k hodinkám. Různá zařízení mají totiž různý dosah. Někdy stačí jen zmenšit jejich vzdálenost.
  2. Pokud máte problém s Bluetooth sluchátky a streamováním hudby, synchronizujte svůj playlist s hodinkami. Současně vypněte funkci Bluetooth na telefonu.
  3. Problém může být i na straně iPhonu. Zapněte a znovu vypněte letadlový režim. Totéž proveďte i s funkcí Bluetooth. Ve vypnutém režimu ji ponechejte několik sekund.
  4. Zrušte spárování hodinek s iPhonem v Apple Watch => Zrušit spárování s Apple Watch => Zrušit párování. A znovu spárujte.

5) Padání a zamrzání aplikací

Stává se vám, že aplikace na hodinkách často zamrzají nebo nereagují tak, jak by měly? Základním předpokladem je mít aplikace vždy aktualizované. Pokud problémy přesto přetrvávají, zkuste následující:

  1. Restartujte hodinky současným přidržením bočního tlačítka a digitální korunky po dobu 10 sekund, nebo dokud se neobjeví logo Applu.
  2. Ujistěte se, že máte nejnovější verzi softwaru. Otevřete aplikaci Apple Watch na vašem iPhonu, přejděte na Moje hodinky => Obecné => Aktualizace softwaru a zkontrolujte, zda je aktuální.
  3. Zkuste odinstalovat a znovu nainstalovat aplikace, které způsobují problémy.
  4. Pomoci může i obnovení továrních nastavení. Přejděte na Nastavení => Obecné => Obnovit => Odstranit veškerý obsah a nastavení. Po tomto kroku však budete muset znovu provést všechna nastavení hodinek, která jste udělali.

6) Nedaří se nainstalovat aktualizace

Tento problém uznala i společnost Apple a zveřejnila oficiální postup, jak si poradit. Restartujte hodinky a s ním spárováný iPhone a zkuste aktualizaci spustit znovu. Nedělejte však tvrdý restart. Pokud update stále nechce proběhnout, otevřete aplikaci Apple Watch na iPhonu a přes Moje hodinky => Obecné => Využití a odstraňte aktualizační soubor. Pak se pokuste aktualizaci stáhnout a znovu nainstalovat.

7) Apple Watch se nechtějí zapnout

Častým problémem je i samovolné vypínání hodinek. Než je však pošlete na reklamaci, zkuste:

  1. Připojit nabíječku, protože zařízení může být zcela vybité. Také pro restart je totiž nutné, aby byla baterie nabitá alespoň na 10 procent.
  2. Vynutit restart známým trikem – podržením bočního tlačítka a digitální korunky po dobu 10 sekund.
  3. Pokud se hodinky rozsvítí, ale stále nezapnou, případně se zobrazí červený vykřičník, je čas obrátit se na profesionály

8) Zasekávání digitální korunky

Pokud digitální korunka na vašich hodinkách nefunguje tak, jak by měla (zasekává se, nejde otočit a podobně), asi ji bude třeba vyčistit. Základní čištění můžete udělat doma i vy. Stačí, když hodinky vypnete a na 10 až 15 sekund na ně necháte téct vlažnou vodu a přitom korunku mačkáte a otáčíte. Nepoužívejte však žádné čisticí prostředky (ani obyčejné mýdlo). Pořádně je vysušte, zapněte a zkuste či problém zmizel. Pokud ne, obraťte se raději na odborníky.

  • Pokud vaše Apple Watch trpí jiným problémem, který sami nevyřešíte, můžete je zanést odborníkům do servisu
Apple Watch problemy FB

zdroj: PCexpres

Dnes nejčtenější

.