Zavřít reklamu

Je to zhruba dva měsíce co jsme psali o tom, že má Apple zájem odkoupit od Toshiby její divizi, která se stará o výrobu paměťových čipů NAND. Tehdy byl Apple v konsorciu společně s Foxconnem, ale ze všeho nakonec sešlo. Chvíli se zdálo, že Apple tuto akvizici poslal k ledu, nyní se však objevily informace, které svědčí o opaku. Cupertinská společnost o nákup stále zájem má, jen vyměnila obchodního partnera. Místo Foxconnu se objevila americká investiční firma Bain Capital.

Původně se spekulovalo o tom, že obchod pro sebe uzme Western Digital. Podle posledních zpráv Reuters však nic není jisté. Konzorcium Applu a Bain Capital prý na poslední chvíli nabídlo částku zhruba 18 miliard dolarů, kterou se Toshiba bude zabývat. Ve čtvrtek je poslední den, kdy je možné o divizi projevit zájem. Jedná se tedy o rozhodnutí na poslední chvíli.

Podle informací zevnitř by podíl Applu dosahoval zhruba 20%. Zbytek by patřil Bain Capital. Podobná akvizice by byla zcela logickým krokem, neboť to v posledních měsících na trhu s paměťovými čipy vypadá velmi bledě. Apple by si tak zajistil další zdroj, od kterého by mohl flash paměti čerpat přednostně, což rozhodně není v současné době (ale i výhledově) k zahození.

Toshiba-Main

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.