Zavřít reklamu

Apple za pár týdnů zřejmě představí iPhone 8 v bezrámečkovém designu. Už jsme mohli vidět různé rendery s podobiznou budoucí vlajkové lodě cupertinské společnosti, dokonce se objevily i nefunkční makety. Ale stále nám chybí představa o tom, jak bude vypadat iPhone 8 se systémem iOS 11 a oblíbenými aplikacemi.

Koncept z dílny serveru iDropNews, jak by mohl vypadat iOS 11 na iPhonu 8:

Grafik Maksim Petriv pravděpodobně také přemýšlel nad tím, jak se na displeji, který bude od okraje k okraji, zobrazí takový Netflix či App Store. Vytvořil tedy rendery, na kterých můžeme vidět, jak by mohl být vyřešen stavový řádek v horní části přístroje a jak budou vypadat spuštěné aplikace. Podotýkáme, že rendery nejsou odrazem skutečnosti, jsou založené na doposud zjištěných informacích.

Před nedávnem Apple vydal firmware pro inteligentní reproduktor HomePod, který poodhalil i spoustu zajímavostí o iPhonu 8 a dalších produktech, na kterých se v Cupertinu usilovně pracuje. Ve zdrojovém kódu firmwaru byl dostupný glyf ukazující, že iPhone 8 bude mít v horní části výřez pro přední kameru a senzory pro systém rozpoznávání obličeje. Dále bylo z firmwaru zjištěno, že zařízení bude disponovat oblastí Function Area, ve které bude virtuální Home Button. Oba poznatky jsou promítnuty do renderů grafika.

Grafik se snažil vyřešit otázku stavového řádku. Existují tři možnosti, jak to Apple v systému iOS 11 provede. Buď bude stavový řádek s černým podkladem okolo horního výřezu, nebo bude až pod výřezem, nebo bude na bílém podkladu okolo výřezu. Otazníky visí i nad virtuálním domovským tlačítkem, které by se mělo nacházet ve spodní části, ale v otevřených aplikacích by mělo zmiznout. Už jsme o tom psali v tomto článku.

iPhone 8 favorite apps FB

 

Dnes nejčtenější

.