Zavřít reklamu

Vývojáři se podívali do zdrojového kódu firmwaru, který cupertinská společnost vydala pro inteligentní reproduktor HomePod, a zjistili spoustu zajímavých informací o nadcházejícím iPhonu 8. Dokonce firmware odhalil, jak by mělo fungovat virtuální tlačítko Home Button.

Vývojář Steven Troughton Smith ve středu na Twitteru popsal, jaké místo bude vyhrazené pro digitální domovské tlačítko. V podstatě může být oblast Home Buttonu považována za periferní uživatelské rozhraní, které se rozšiřuje nebo minimalizuje, a podle potřeby se tak indikátor domovského tlačítka zobrazuje a skrývá.

Rendery iPhonu 8 od Martina Hájka:

Apple pravděpodobně zamýšlí pro Home Button použít vysoce kontrastní tlačítko, které bude pracovat s různým pozadími, uvádí Troughton Smith.

Pokud si spustíte video přes celou obrazovku, Home Button se skryje, pravděpodobně se bude jednat o dynamické skrytí, podobně jako se skrývají ovládací prvky ve videopřehrávačích. V systému iOS tímto způsobem už některé prvky fungují. Například panel nástrojů ve spodní části prohlížeče Safari se skrývá automaticky, potom se objeví až při scrollování.

Už v únoru analytik Ming Chi-Kuo řekl, že iPhone 8 bude disponovat 5,8palcovým displejem s rozlišením 2 800 pixelů a že se Home Button v aplikacích bude skrývat. Pokud se funkční oblast minimalizuje, jak tvrdí Troughton Smith, video přes celou obrazovku bude mít neobvykle široký či vysoký poměr stran. Vývojář dále poznamenal, že ze zdrojového kódu to nevypadá, že by se měla objevit vyhrazená část Function Area.

Koncept iPhonu 8 s Function Area:

Apple koncem minulého vydal firmware pro HomePod, který však skrýval spoustu zajímavostí o připravovaných produktech. Dozvěděli jsme se například to, že zařízení dostane bezrámečkový design a že bude mít pouze horní výřez pro sluchátko a senzory. Dále nám firmware odhalil, že přední i zadní kamera bude schopna zaznamenávat 4K videa se snímkovou frekvencí 60 FPS a spoustu dalšího.

iPhone 8 concept Obshansky Tocuh ID FB

Dnes nejčtenější

.