Zavřít reklamu

Už za měsíc by měl Apple představit výroční iPhone, o kterém koluje spousta spekulací a rumorů. Předpokládá se, že ponese název iPhone 8, ale je to nepotvrzená informace, a tak nakonec může dostat úplně jiný název, například iPhone Edition či iPhone Pro. Před několika dny cupertinská společnost vydala firmware pro připravovaný inteligentní reproduktor HomePod, který prozradil zajímavosti o tom, jak by mohl nadcházející iPhone vypadat a jaké funkce by mohl mít.

Jubilejní zařízení bude podle všeho mít displej od okraje k okraji, přičemž v horní části by se měl nacházet výřez pro přední fotoaparát, sluchátko a senzory. Ještě však není jasné, jak bude v iOS 11 vyřešen stavový řádek.

Návrh, jak by měl vypadat iOS 11 na iPhonu 8 od Maxe Rudberga

Designéři Allen Pike a Max Rudberg vytvořili koncept, jak by mohl vypadat iOS 11 na iPhonu 8. Pokud spustíte beta verzi iOS 11 na iPhonu 7, potom v aplikacích jako Zprávy, Mail a App Store je nad nadpisy příliš bílého místa, což by v iPhonu 8 mohlo být vyřešeno tak, že by byla nevyužitá bílá plocha odstraněna.

Další návrh ukazuje, že ve spodní části by se nacházela navigační tlačítka, tedy v oblasti Function Area, kde by uživatelé mohli kliknout na UI vstupy pro přechody v rámci aplikace. Designér Max Rudberg navrhl hned tři varianty, jak by mohl vypadat stavový řádek v horní části a navigační lišta ve spodní části vedle virtuálního Home Buttonu.

Návrh, jak by měl vypadat iOS 11 na iPhonu 8 od Allena Pike

Firmware pro HomePod tento týden ukázal, že se bude okolo výřezu nacházet stavový panel, na kterém se bude zobrazovat stav připojení, baterie, Bluetooth a další. Otazník zůstává nad tím, kde se bude zobrazovat čas.

V horním výřezu bude umístěno sluchátko, přední fotoaparát a nové 3D senzory pro pokročilou technologii rozpoznávání obličeje. Podle posledních zpráv iPhone 8 odstraní Touch ID a nahradí ho systémem rozpoznávání obličeje.

iphone 8 fb

Dnes nejčtenější

.