Zavřít reklamu

Dnes síce už vieme, ako bude vyzerať operačný systém iOS 7 na telefónoch iPhone a prehrávačoch iPod touch, doteraz sme však nemali ani len predstavu o tom, ako má budúci operačný systém vyzerať na iPade. Aj keď sa v istých špekuláciách vravelo, že očakávaný update systému prinesie veľké zmeny predovšetkým na iPhone, Apple sa rozhodol vytvoriť plnohodnotný systém aj pre tablety iPad a iPad mini. Apple totiž potichu pridal na svoju oficiálnu stránku zoznam podporovaných zariadení, ktorý už obsahuje aj zmienky o novom vzhľade pre iPad.

Samozrejme, dalo sa čakať, že systém na iPade bude vyzerať viacmenej identicky ako ten na iPhone, a skutočne sa nečudujeme tomu, že drvivá väčšina ikon, a inovovaný dock, poznáme už z prvých oficiálnych záberov. Zaujímavosťou je ale nová ikona aplikácie Photo Booth, ktorá je exkluzívna pre tablety iPad s fotoaparátom. Apple sa rozhodol tentoraz použiť červenú ikonu, ktorá sa výrazne podobá na ikonu mini-aplikácie Pictures na iPode nano 7. generácie. Narozdiel od nej ale na ikone Photo Booth nájdeme siluetu ľudskej tváre. Momentálne ale nevieme, aký vzhľad ponúknu inovované aplikácie pre iPad, no výsledok nás veľmi zaujíma. Naša redakcia mimo iného očakáva, že sa Apple pokúsi priniesť do iPadu inovovaný multitasking, ktorý umožní spustiť dve alebo tri systémové aplikácie naraz.

macgpic_1371219273

Doposiaľ jedinou aplikáciou, ktorej vzhľad už poznáme, je aplikácia Hudba. Apple mimo iného spustil pomerne obsiahlu informatívnu stránku ohľadom svojej služby iRadio, na ktorej mimo iného ukazuje aplikáciu v prehrávači iTunes, na obrazovke Apple TV a v neposlednom rade aj na obrazovke veľkého iPadu. Práve na veľkej obrazovke môžeme vidieť, že sa dizajnérsky tím Jonyho Iva rozhodol zachovať takmer identický vzhľad tomu, s ktorým sa môžeme stretnúť na iPhone so systémom iOS 7. Pri pohľade na snímok si však myslíme, že sa vzhľad aplikácie veľmi podobá tomu, ktorý vidíme na obrazovke iPadu už dnes, stráca však akékoľvek nadbytočné grafické prvky. Miesto nich tak v spodnej časti obrazovky nájdeme šedé a červené slová. Zmienky o vyhľadávacom poli nevidíme, je teda možné, že sa nachádza na inom mieste.

macgpic_1371219291

Dnes nejčtenější

.