Zavřít reklamu

Jeden z najúspešnejších modelov značky Apple je revolučné mobilné zariadenie s názvom iPhone, ktorý je každou novou generáciou ešte dokonalejší. Tento rok sa teda napäto očakáva príchod novej verzie, ktorá má byť nie len výkonnejšia ale aj dizajnovo odlišná od súčasného modelu. Na rôznych internetových fórach sa vedú diskusie aký bude mať nový iPhone dizajn, veľkosť obrazovky, fotoaparát a rozlíšenie displeja.

Pred pár dňami, sa objavili informácie o testovaní prototypu s čipsetom A5X vloženého do tela iPhonu 4/4S, čo by mohlo dokazovať, že ďalšia generácia môže mať podobnú veľkosť aj rozlíšenie displeja. Keďže tým pádom by to nedávalo zmysel, aby Apple testoval nový čipset na displeji, ktorý by sa v novom zariadení nevyskytoval. Aj keď na druhej strane je známe, že sa v Cupertine nachádza množstvo rôznych prototypov, ktoré sa nikdy nevyrábali.

Osobne by som väčší displej a rozlíšenie privítal len v tom prípade, ak tým nebude ohrozená hustota obrazových bodov na palec a celková veľkosť zariadenia. No pri takejto aktualizácii treba brať ohľad aj na vývojárov, ktorý by museli svoje aplikácie prispôsobiť na ďalšie rozlíšenie a dodržať kompatibilitu so staršími modelmi, podobne ako v súčasnosti pri novom iPade. Zaujímavý príklad toho, ako by mohol iOS vyzerať na 4“ obrazovke nového iPhonu priniesol server The Verge.

screen-shot-2012-04-10-at-10-52-02-am
screenshot20120410at011-1
screen-shot-2012-04-10-at-11-09-42-am

*Zdroj: TheVerge

Dnes nejčtenější

.