Zavřít reklamu

Na konci června spustila společnost Sega vcelku odvážný, díky němuž si mohou milovníci herních klasik od této společnosti stáhnout ty nejkultovnější hry na své telefony zcela zdarma. V rámci projektu Sega Forever si tak mohli uživatelé už zahrát takové klasiky, jako jsou třeba Sonic the Hedgehog, Altered Beast, Phantasy Star II, Kid Chameleon či Comix Zone. Tyto řady navíc nově rozšířila 22 let stará klasika Ristar, kterou si už nyní můžete stáhnout na svých zařízeních s iOS.

Léty prověřené klasika je zpět

Pokud se vám po dočtení úvodního odstavce rozbušilo srdce nadšení, není divu. Kultovka Ristar je totiž opravdovou klasikou a vyrostlo na ní zřejmě každé dítě přelomu tisíciletí. Hra ve stylu klasického Sonica totiž opravdu baví. Je jen o poznání pomalejší a klade větší důraz na práci rukou hlavního hrdiny. Tím není nikdo jiný, než usměvavá hvězda Ristar, která se pomocí svých dlouhých paží prokousává postupně nejrůznějšími lokacemi plnými nepřátel.

O kvalitě hry svědčí i recenze, které ji hned po jejím vydání v roce 1995 hodnotili velmi pozitivně, přesto se však žádného pokračování nedočkala. Dalo by se dokonce říci, že upadla postupem času spíše v zapomnění a veškerou slávu na sebe strhl modrý ježek Sonic. Nového života se tak dočkala prakticky až v těchto dnech, kdy ji vývojáři opět vypustili do světa.

Uvidíme, s čím dalším nás vývojáři v projektu Sega Forever překvapí. Jelikož se však zatím jedná o opravdové kultovní pecky, další přidaná hra z této řady zřejmě nevybočí. Dočkat bychom se tak mohli například Sega Rally či něčeho podobného. Nechme se však překvapit.

ristar-fb

Dnes nejčtenější

.