Zavřít reklamu

Společnost Apple dokončila dohody s Events DC, úřady a příslušnými autoritami ve Washingtonu, D.C. a okrese Columbia ohledně pronájmu části budovy Carnegie Library na náměstí Mount Vernon.

Pronajatá část se rozkládá na téměř 5790 metrech čtverečních a mohla by tvořit základní půdu pro budoucí maloobchodní prodejnu Applu. Nájemní smlouva byla uzavřena na deset let rozdělených do dvou pětiletých období. Historical Society, která má v budově devětadevadesátiletý pronájem, bude v budově i nadále provozovat své muzeum a knihovnu.

„V rámci své filantropické činnosti bude Apple rovněž podporovat místní mladé lidi nejrůznějšími pracovními příležitostmi a vzděláváním v programování,“ uvedl Max Brown, předseda představenstva Events DC. „V průběhu této spolupráce bude investování ze strany společnosti Apple do okolí stimulovat další aktivitu v oblasti, aby bylo zajištěno její prospívání.“

S respektem k historii

Knihovna Carnegie je 114 let stará budova, nacházející se na ulici naproti Washington Convetion Center na náměstí Mount Vernon. Apple bude, jak je již jeho zvykem, na redesignu interiéru spolupracovat se společnosti Foster + Partners, prostory se budou nejspíše podobat prodejnám v Apple Opéra v Paříži a Apple Grand Central v New Yorku.

Gigant z Cupertina musí být ještě jako nájemce schválen washingtonskou komisí pro plánování, a to z důvodu historického odkazu budovy a jejího významu pro město. Očekává se, že Apple začne se stavbou prodejny ještě v průběhu tohoto roku – tedy v případě schválení komisí pro plánování.

Apple přislíbil, že bude respektovat historickou integritu budovy knihovny. Na její fasádě se tedy nebude nacházet logo společnosti, a to ani ze stran. V plánuje několik změn včetně nového průhledu, ale společnost slibuje, že její přítomnost bude co nejnápadnější.

První zvěsti o možném otevření maloobchodní prodejny Applu v Carnegie Library se poprvé objevily loni v září, kdy také započaly první dohady Applu s Events DC a Historical Society ve Washingtonu.

Carnegie Library Apple fb

Dnes nejčtenější

.