Zavřít reklamu

I když se toho kolem výroby a technologií u chystaného iPhonu 8 napsalo opravdu hodně negativního a nejasného, budí u konkurenčních společností respekt. Na tom by konec konců nebylo nic až tak zajímavého, Apple je přeci jen fenomén. Nejnovější zprávy ze světa smartphonů však hovoří spíše o náznacích paniky. Valná většina výrobců chytrých telefonů totiž právě kvůli podzimnímu představení nové jablečné vlajkové lodi zpomalují a snižují výrobu.

Konkurence má obavy, znamená to blížící se úspěch?

Server Digitimes zveřejnil informace, které o tomto faktu jasně vypovídají. Abychom byli přesnější, jedná se o snížení poptávky na čipy. Ta je teď u všech společností krom Applu výrazně nižší, než tomu bývá po zbytek roku. Je tedy více méně jasné, co je tou hlavní příčinou. Zajímavé je, že se s ohledem na dosavadní vývoj trhu počítalo spíše s pravým opakem.

Možná největším paradoxem celého problému je to, že ho nezapříčinil Apple svým nebývalým výrobním úspěchem, ale spíše dlouhým vleklým problémovým vývojem, který je i teď velmi nečitelný. Kdyby bylo už teď z velké části jasné konečné vybavení telefonu, konkurenční společnosti by reagovaly určitě jinak. Teď, když však nemají sebemenší tušení, co vlastně nový iPhone přinese, se však do žádných větších akcí pouštět rozhodně nebudou. Na jednu stranu je to sice potenciálně ušlý zisk zapříčiněný nižšími prodeji. Na stranu druhou se však jedná zřejmě o cestu menšího zla. Kdyby totiž konkurenti zariskovali a do boje o krále smartphonů poslali své nejnovější modely, mohly by právě na potencialně skvěle vybaveném iPhonu 8 opravdu tvrdě narazit. Pro některé menší společnosti by mohl tento direkt znamenat i rychlou smrt.

Společnosti tak radši vyčkají, co novinka přinese a až podle reakce trhu začnou své telefony postupně vypouštět. V úvahu totiž připadá i možnost, že bude iPhone 8 opravdu zajímavým strojem, který bude v následujících měsících či letech udávat určitý trend. A přesně ten budou chtít konkurenti bezesporu zakomponovat i do svých smartphonů. Vyčkání a vydání svého telefonu s „okopírovanými“ funkcemi je tak zřejmě na místě.

Koncept iPhonu 8 s Function Area:

Obecně se dá očekávat, že se objednávky komponentů většiny společností rozjedou na plné obrázky až ve druhé polovině čtvrtého čtvrtletí tohoto roku. Pokud se však představení iPhonu 8 z nějakého způsobu opozdí, v úvahu samozřejmě připadá obnovení dodávek až v následujícím roce. Tak či tak je už teď jasné, že do města přichází nový šerif a vzbuzuje opravdový respekt.

iPhone 8 Guilherme Schasiepen FB

Dnes nejčtenější

.