Zavřít reklamu

Asi se mnou bude většina z vás souhlasit, když řeknu, že bublina úžasu kolem Snapchatu splaskla. Možná by bylo lepší říci, že byla splasknuta Instagramem, který si půjčil většinu jeho funkcí pro svou aplikaci. Snapchat se však nezdává a svou kůži nechce za žádných okolností prodat lacino. Proto nedávno představil novou funkci, která vám umožní vidět své přátele a ostatní uživatele, kteří sdíleli polohu, na mapě a naopak. Hned po oznámení vyvolala tato novinka celkem poprask, všechna pozitiva totiž přebijí obavy o své soukromí.

„Vymysleli jsme úplně nový způsob, jak prozkoumat svět! Podívejte se, co se kde děje, najděte své přátele a nechte se inspirovat pro svá nová do dobrodružství,“ vyzývá nadšeně Snapchat své uživatele. Jeho nadšení však nesdílí celá řada lidí v čele s bezpečnostními experty.

Snap-Map-2

Zbytečné obavy ze Snapchatu??

Experti mají částečně pravdu, funkce skutečně zobrazuje vaši polohu na mapě. Pokud však nemáte v přátelích na Snapchatu cizí lidi, či bezhlavě nesdílíte polohu na každém vašem kroku, nemělo by vám hrozit nebezpečí. Přes to všechno si však experti a široká veřejnost myslí opak.

„Vzhledem k tomu, jak specifická je tato nová funkce, je potřeba k ní i specificky přistupovat. Nabádá uživatele sdílet polohu a to s lidmi, které osobně nezná. Proto by měli uživatelé zvážit každý krok, který na Snapchatu udělají, jinak se vystavují nebezpečí,“ nechal se slyšet bezpečnostní expert specializovaný na bezpečnost mladistvých na internetu. „Pokud máte na Snapchatu zapnutou funkci automatické sdílení vaší polohy a rozejdete se třeba se svým přítelem, může vám díky tomu nadělat pěkné vrásky na čele.“

 

Zdá se vám strach bezpečnostních expertů absurdní? Ani se vám nedivím. Pokud se totiž dostane jakákoliv aplikace s možností sdílení polohy do rukou někoho „negramotného“ v otázce své vlastní bezpečnosti, nebude to aplikace, kdo zapříčinil problém. Novinka navíc obsahuje režim Ghost Mode, který skrývá vaši polohu, ale vidí polohy ostatních. Pokud vás tedy zajímá, kde se zrovna vaši přátele pohybují, ale nechcete být viděni, je to rozhodně skvělá alternativa. Přes to všechno je však na místě ty nejzákladnější bezpečnostní pravidla dodržovat a opatrné sdílení polohy patří mezi ně.

Snapchat-Map

Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.