Zavřít reklamu

Společně s iOS 11, macOS 10.13 High Sierra a tvOS 11 dorazila mezi vývojáře i první beta verze nového watchOS 4, který je dostupný pro všechny modely Apple Watch. Bohužel ale watchOS je v současné době jediný systém (nově se přidal tvOS), který nebudou moct na konci tohoto měsíce začít testovat veřejní beta testeři, kteří se přihlásí do Public Beta programu. Provést downgrade watchOS totiž není vůbec jednoduché a je kvůli tomu potřeba navštívit autorizovaný servis, kde se přechod na starší systém provádí skrze speciální nástroj.

Pokud si ale i přesto chcete na své Apple Watch nový watchOS 4 nainstalovat, pak si nejprve musíte na iPhone, se kterým jsou hodinky spárované, aktualizovat na iOS 11. K tomu můžete využít náš návod, ze kterého si stačí stáhnout vývojářský profil. Stejný profil si po nainstalování iOS 11 musíte stáhnout znovu, akorát z volby po stažení zvolíte Apple Watch namísto iPhone. Pak už jen stačí vyhledat update systému standardním způsobem a hodinky aktualizovat.

Na konferenci Applu minulý týden to vypadalo, jako kdyby do nového sytému pro Apple Watch přibyly v podstatě jen ciferníky, ale není tomu tak. Zahraniční server 9to5mac vypustil o víkendu do světa povedené video, ve kterém ukazuje více než 50 nových funkcí ve watchOS 4. Vesměs proběhly změny jen v uživatelském rozhraní, ale ukazují se i novinky jako například vylepšený systém párování ve stylu AirPods, možnost zobrazit si aplikace jako list, rozsvítit speciální režim svítilny využívající displej nebo možnost zadat a vytočit číslo přímo z hodinek, což bylo doposud možné jen skrze Siri.

watchOS 4 FB

Dnes nejčtenější

.