Zavřít reklamu

Apple se snaží zničit pokus společnosti Smartflash, která usiluje o zvrácení verdiktu soudu a donutit tak cupertinskou společnost zaplatit 533 milionů dolarů (přes 13 miliard korun). Spor se táhne už od roku 2015, ze začátku vše vypadalo, že Apple skutečně bude muset zmíněnou částku zaplatit, Apple se však odvolal a začátkem března tohoto roku odvolací soud verdikt změnil. Patenty prý byly příliš abstraktní.

Společnost Smartflash, patentový troll, v dubnu podala žádost Federálnímu soudu, kde se dožaduje přezkoumání verdiktu kvůli nedávným rozhodnutím o způsobilosti k patentu. Apple se k tomuto činu již stihl vyjádřit.

„Společnost Smartflash nenašla žádné chyby při analýze poroty, které by mohly znamenat, že se porota rozhodne jinak, dokonce se ani nepokouší dokázat, že mezi precedenčními rozhodnutími tohoto soudu existuje konflikt. Ten vyžaduje rozhodnutí soudu,“ tvrdí Apple.

Konkrétně se jedná o tři americké patenty (7,334,720, 8,118,221 a 8,336,772), které se týkají ukládání dat, přístupových systému, stahování a placení za data, jako jsou audio a video, text, software, hry a další typy dat. Apple se nyní pokouší přesvědčit Federální obvodní soud, aby patenty zrušil. Tvrdí, že odkazují pouze na abstraktní myšlenku, která není patentovatelná.

Apple peníze

Zdroj: The Register

Dnes nejčtenější

.