Zavřít reklamu

O tom, že se společnost Apple vrhla na vzdělávání, jsme vás v loňském roce informovali již několikrát. Tzv. iOS Developer Academy byla otevřena v loňském říjnu v italské Neapoli a v současném roce nabízí studium pro 200 vybraných studentů, kteří si univerzitu Applu vybrali. Studenti se učí programování a další praktické dovednosti, které jim na trhu s aplikacemi pomohou. Nyní se o své zkušenosti podělil italský student Luigi, který by rozhodně neměnil a tuto možnost bere jako zásadní životní zkušenost.

Luigi původně pracoval v řetězci Starbucks, jakmile se ovšem dozvěděl, že Apple chystá vlastní studijní program v rámci Neapolské univerzity, bylo mu hned jasné, že do toho půjde. Prošel vstupním testem a stal se jedním z prvních dvou stovek studentů, kteří zde studují.

Šel jsem do velkého rizika, nakonec to ale vypadá, že to byla životní příležitost, za kterou jsem ohromně vděčný. Studium na univerzitě jsem zkoušel už předtím, ale příliš mě to nezaujalo, jelikož nešlo o nic, co by mě naplňovalo a co bych si užíval. Tady nejen že se učíme řešit reálné problémy, ještě k tomu důkladně spolupracujeme se svými kolegy.

Apple v současné době stále přijímá uchazeče pro další ročník vyučování. Přijímací řízení se uzavře 31. května. Pokud by vás tak něco podobného lákalo, zde si můžete podat přihlášku. Každý student dostane MacBook a iPhone zdarma, za školné se také neplatí. Pro následující školní rok zvýší kapacita přijatých studentů na 400.

iosdeveloperacademy

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.