Zavřít reklamu

Hudbu posloucháme všichni rádi. Zvlášť v poslední době se stává každodenní součástí našeho života a obklopuje nás ze všech stran. Někteří lidé muziku jen rádi poslouchají, jiní jí zase zcela žijí. I do této oblasti nám Apple dokázal přinést své moderní technologie a usnadňuje život co se týče vytváření, poslechu i organizace hudby. Vyzdvihnout bychom mohli streamovací službu Apple Music, která se k nám dostala již koncem června 2015 a od té doby má již přes 20 miliónů předplatitelů. Z dalších programů nám ke komponování výborně poslouží Garage Band a na správu celé hudební knihovny využijeme nepřekonatelné iTunes.

Hudbu posloucháme často při relaxaci. Můžete pohodlně sedět v křesle nebo ležet v posteli a vychutnávat si nejoblíbenější písničky přehrávané z počítače. Když v tom se něco pokazí, ať už třeba jen začne hrát něco, co nechcete a nemáte rádi. Musíte se pak zvednout, skladbu přeskočit a pohoda je pryč. Co si to ale trochu usnadnit? Stačí vám k tomu buď iPhone, iPad, iPod Touch nebo třeba jen malé Apple Watch.

Jak ovládat iTunes na dálku

Nejprve je třeba naučit naše zařízení s knihovnou iTunes komunikovat. Pro tyto účely si na vaše jablečné zařízení nainstalujte aplikaci iTunes Remote od Applu, dále je samozřejmě nutné mít samotné iTunes. Vizuální podoba iTunes na Macu a Windows je v tomto případě shodná.

  1. Na počítači otevřete iTunes a na iOS zařízení, či Apple Watch otevřete aplikaci iTunes Remote.
  2. V aplikaci iTunes Remote klikněte na Přidat zařízení. Zobrazí se kód který je později třeba opsat do počítačové verze iTunes podle dalšího postupu:
  3. V levém horním rohu iTunes uvidíte malý čtvereček zobrazující jakousi ikonu přehrávání. Na toto tlačítko klikněte a zobrazí se nabídka.
  4. Z nabídky vyberte zařízení, které chcete s knihovnou iTunes spárovat.
  5. Opište dříve získaný čtyřmístný kód a vše je připraveno.

V aplikaci nyní slouží jako ovladač hudební knihovny.

iTunes

Dnes nejčtenější

.