Zavřít reklamu

iPhony jedou! Alespoň tedy v USA. Ne že by nebyly populární i jinde, ale podle posledních informací to vypadá, že popularita iPhonů ve Spojených státech je na historicky nejvyšší úrovni. S daty přišla analytická společnost comScore která měřila, kolik vlastně majitelů iPhonů v USA je. A zjistila vskutku zajímavé údaje. Časový úsek zkoumaného období vrcholí v prosinci 2016 a v této době bylo na americkém trhu necelých 86 milionů iPhonů. V přepočtu na poměr sil operačních systémů to znamená, že Apple drží solidních 43% a je za Androidem na druhém místě.

Podle statistických dat je v USA 85,8 milionu majitelů iPhonů, kteří jsou starší 13 let. Nejnovější Cupertinské modely se na této hodnotě podílí zhruba 13% dílem (5,1% pro iPhone 7 Plus a 7,5% pro iPhone 7). Zdaleka nejpopulárnější jsou iPhony 6 a 6S, které vlastní 33,4% majitelů iPhonů. Naopak iPhone SE příliš velkým trhákem není. V době měření byl méně populární než kombinace starších modelů (3G, 4 a 4S) dohromady. Na zbylé poměry se můžete podívat v obrázku níže. 

comScore-iPhone-Dec-2016 (1)

iOS jako platforma již 3. rokem stagnuje na 43% tržního podílu. Od roku 2011 je na druhém místě, za prvním Androidem, který měl ke konci roku 2016 tržní podíl na hodnotě 54%. Tyto dva systémy jsou těmi hlavními hráči napříč celým americkým trhem. Zbylé systémy jen paběrkují se zbytky volného prostoru. Do grafu se ještě vlezl maličký podíl Microsoftu a skoro neviditelný kus BlackBerry. Zbytek je mrtvý.

comscore-market-share-ios-android-dec-2016
All iPhones FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.