Zavřít reklamu

Jubilejní iPhone 8 má přinést spoustu novinek, jako je například rozšířená realita či OLED displej. Objevují se i povedené koncepty, jak by mohl iPhone 8 vypadat. A analytici předpovídají, jak očekávaný model ovlivní vývoj ceny akcií AAPL na trhu. Analytik Jeffrey Kvaal z CNBC se domnívá, že společnost Apple během prvního fiskálního období 2018 (od 1. října 2017 do 31. prosince 2017) prodá 87 milionů iPhonů.

Jeffrey Kvaal má oproti Wall Street optimističtější pohled na situaci. Wall Street očekává, že cupertinská společnost prodá během prvního fiskálního období pouze 82 milionů iPhonů. Dále analytik z CNBC očekává, že Apple prodá za celý fiskální rok celkem 260 milionů iPhonů, zatímco Wall Street je s 239 miliony prodanými kusy skeptičtější.

Jeden z nejlepších konceptů iPhonu 8:

Pro porovnání Apple během prvního fiskálního období 2017 prodal 78,3 milionů iPhonů, tudíž nárůst na 87 milionů by byl o necelých 12 procent.

Jeffrey Kvaal si myslí, že poptávka po novém iPhonu 8 bude obrovská, protože spousta uživatelů bude chtít své staré zařízení obnovit. Usuzuje tak z analýzy trendů v App Store.

iPhone 8 koncept FB

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.