Zavřít reklamu

Indická vláda dnes potvrdila, že Apple začne své iPhony vyrábět v Indii. Produkce se rozběhne v Bangalore v příštích několika měsících. Jedním z důvodů je snaha o vyšší zastoupení Applu na indickém trhu se smartphony.

Jak již dříve bylo oznámeno, výrobcem iPhonů v Indii bude společnost Wistron a zaměří se na produkci iPhonu 6, iPhonu 6s a iPhonu SE. Z hlediska časové osy se iPhone 6 a 6s začne vyrábět v následující čtyřech až šesti týdnech, zatímco iPhone SE až za další tři měsíce. Tuto informaci získal Wall Street Journal od úředníků, kteří jsou obeznámeni s plány Applu. Dnešní novinka tak přímo zapadá do kontextu se zprávou z února, kdy bylo uvedeno, že Apple plánuje zahájit montáž iPhonů SE v Indii v příštích měsících.

Apple postupně v posledních několika měsících zvyšuje svou přítomnost v Indii. Ať už spolupracováním a vyjednáváním podmínek s premiérem, hledáním daňových úlev, které by se týkaly lokálně vyráběných iPhonů, nebo zařizováním distribučních center pro zefektivnění logistiky. Co se týče daňových úlev, indická vláda ještě musí přijmout požadavky Applu. S tím by ale neměl být problém.

Premiérův úředník, který nechtěl být jmenován řekl:

„Apple úzce spolupracuje s vládou, aby pokročil se svými plány. Chceme, aby Apple vyráběl v Indii. Apple je také velice nadšený. Budeme se snažit vyhovět co nejvíce jejich požadavkům, oni si ale také musí uvědomit a pochopit naše limity.“

Prodejní čísla ze začátku roku ilustrují význam Indie jako rostoucího trhu pro Apple. Zatímco globální trh se smartphony v loňském roce vzrostl pouze o 3%, v Indii nárůst činil 18%. Apple je v současné době v prodejích chytrých telefonů v Indii na 10. místě.

bengaluru

Zdroj: MacRumors, 9to5Mac

india fb apple

Dnes nejčtenější

.