Zavřít reklamu

Jeden muž z amerického Marylandu byl dopaden tři měsíce poté, co úmyslně poslal animovaný tweet novináři serveru Newsweek. Blikající animace způsobila, že novinář Kurt Eichenwald dostal epileptický záchvat. Kybernetický zločinec to měl perfektně naplánované, protože použil anonymní účet na Twitteru, měl předplacenou SIM kartu, kterou zakoupil v hotovosti, a tak nebyla vázána na jeho jméno, v účtu na sociální síti neměl uvedenou kreditní kartu, ani další identifikovatelné informace.

Bylo takřka nemožné najít nějaké podrobnosti o kybernetickém útočníkovi, ale nakonec se objevila naděje. Vyšetřovatelé díky spolupráci společnosti AT&T odhalili, že telefon, který zasílal tweet, byl iPhone 6. Dokázali tak zjistit, k jakému iCloud účtu je daný iPhone vázaný, a podle toho našli Johna Rivello Salisburyho. Udělali mu domovní prohlídku, během níž zjistili, že je to skutečně on. A když se podívali do iMessage a fotografií v jeho iPhonu, zjistili, že útočil na novináře on.

John Rivello je obviněný z kyberstalking s úmyslem ublížení na zdraví či zabití, za což má hrozí až 10 let vězení. Podle právníka Kurta Eichenwalda je použití blikající zprávy proti známému epileptikovi se nijak neliší od odeslání bomby poštou či antraxu v obálce.

icloud fb

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.