Zavřít reklamu

Honda Civic Type R je jedním z nejočekávanějších modelů japonské automobilky. Tento pětidveřový sportovní hatchback se nikdy neprodával na americkém trhu, což chce společnost letošním rokem změnit. Honda Civic Type R se má ve Spojených státech dostat do prodeje už na konci jara, ale v odlehčené verzi. Jeho cena se bude pohybovat kolem 30 tisíc dolarů.

„V Americe se začne prodávat jeden z nejrychlejších a nejvýkonnějších modelů Honda. Informujeme tedy naše americké nadšence, že dlouhé čekání na doposud zakázané ovoce je téměř u konce,“ řekl Jeff Conrad, viceprezident a generální manažer americké divize Honda.

honda carplay fb

Sportovní automobil se pyšní dvoulitrovým čtyřválcem, šestistupňovou manuální převodovkou, červenými kontrastními prvky, LED světlomety v přední i zadní části a dvacetipalcovými koly s ContiSport Contact v rozměru 245/30. U americké verze se pod kapotou skrývá 306 koní, zatímco pro evropský trh je připraven model s 320 koňmi. Při brždění se na scénu dostává brzdová soustava od firmy Brembo.

Honda Civic Type R disponuje sedmipalcovým dotykovým displeje s navigací a systémem Apple CarPlay. Ten má integrovanou hlasovou asistentku Siri, díky níž můžete reagovat na zprávy v iMessage, vybrat si song ze seznamu skladeb či zapnout navigaci, aniž byste dostali pokutu za to, že během jízdy používáte mobilní telefon.

Honda Civic Type R Prototype

Zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.