Zavřít reklamu

Tak jako každý rok, tak i letos magazín Fortune sestavuje žebříček nejobdivovanějších společností světa. V něm se nachází několik stálic, které se v něm objevují několik let po sobě. Hlavní hvězdou je však již několik let Apple a jak se ukázalo podle verze pro rok 2017, na tomto faktu se opět nic měnit nebude. Apple se stal totiž již po desáté za sebou vítězem této ankety, do které hlasuje necelé čtyři tisíce vrcholných manažerů, ředitelů, analytiků, expertů a mnoho dalších důležitých osobností napříč několika odvětvími.

Apple se tedy stal již po desáté vítězem. Na následujících místech v žebříčku se hierarchicky seřadily společnosti Amazon, Starbucks, Berkshire Hathaway, Disney, Alphabet, General Electric, Southwest Airlines a o poslední místo se dělí Facebook a Microsoft. Jedná se tedy o vskutku různorodou skupinku, která zastává hned několik odlišných odvětví.

Fortune žebříček sestavuje na základě několika parametrů, mezi které patří například inovace, management, sociální zodpovědnost, ekologie, kvalita služeb či produktů apod. Apple se v těchto kategoriích umístil obecně nejlépe a proto znovu bere první místo. Zajímavý je také prvotní výběr, do kterého spadá tisíc největších amerických společností, k tomu pět set neamerických s obratem nad 10 miliard dolarů a k tomu ještě 680 dalších velkých společností z 28 zemí světa.

fortune-list-respected-800x733
Apple Store logo FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.