Zavřít reklamu

Nový MacBook Pro obsahuje dva procesory. Jedním z nich je klasický čip od Intelu, který zde plní svou roli tak, jak je u klasických procesorů běžné. Zároveň se na desce nachází ještě jeden procesor, který Apple nazývá T1 a který se stará především o funkci Touch Baru, Touch ID a dalších podřazených prvků. T1 čip tak operuje s vlastními instrukcemi a funkcemi na odlišném okruhu, než procesor od Intelu, který tak Touch Bar a spol. nemusí vůbec řešit. Tento způsob řešení Applu očividně vyhovuje, jelikož se již od loňska pracuje na nástupci, který by měl mít podobu ARM čipu. 

Tento nově připravovaný ARM procesor, který nese interní označení T310, bude v podstatě nahrazovat procesor T1. Mohlo by se tak stát již letos na podzim, kdy Apple aktualizuje svou řadu MacBooků Pro. Nový ARM procesor toho však dostane na práci podstatně více. Hlavním cílem Applu je odlehčit hlavní procesor v počítači a T310 by tak řešil všechny méně náročné procesy v tzv. „Power Nap“ režimu.

Mezi tyto procesy patří například správa poštovního klienta, instalace softwarových aktualizací, synchronizace kalendáře, správa Touch Baru a Touch ID a další podobné „low power“ úkoly. Ty v současné době řeší hlavní procesor a i když je vykonává v režimu nízké spotřeby, stále spotřebovává více energie, než by vyžadoval nový ARM procesor. Apple si tak od tohoto řešení slibuje další vylepšení výdrže baterie.

touch-bar-macbook-pro-fb-5

Zdroj: 9to5mac, Macrumors

Dnes nejčtenější

.